Clicky

ds. E.F. Vergunst overleden

Copyright Omroep Zuidplas

Hij overleed donderdag 7 september in de leeftijd van 90 jaar en was oud predikant van de Westerkerk in Capelle a/d IJssel.

Tot voor enkele jaren ging hij nog voor dit ondanks zijn hoge leeftijd. "Veel heeft hij voor de kerk betekend, vooral door zijn indringende prediking. Typerend voor hem was ook zijn liefde voor Israël. Vanuit de Schriften had hij oog gekregen voor de eigen plaats van het Joodse volk in het heilsplan van God. Vlak voor zijn sterven bleek hij ernstig ziek te zijn.

De rouwdienst vond plaats in de hervormde Singelkerk in zijn woonplaats Ridderkerk waar hij op 13 september is begraven. Ds. Vergunst diende de gemeeten in Ede (1960), Polsbroek en Vlist (1965), Capelle aan den IJssel (1969), Middelharnis (1974), Ridderkerk (1979) en Zoetermeer (1984).

Ds. Vergunst was zeven jaar hoofdbestuurslid van de Gereformeerde Zendingsbond (GZB), bekleedde diverse andere bestuursfuncties en schreef enkel boeken waarond 'Het geheim van Israël en de gemeente' vanwege zijn liefde voor het volk Israël.