Clicky

Fiets voor een huis brengt 829.000 euro op

Copyright Omroep Zuidplas

Op 9 september liep de Nieuwerkerkse de Col de Galibier in Frankrijk op. Dit was 18,5 kilometer omhoog naar de top op 2645 meter! Zij hoopte minimaal één gezin een ‘nieuw’ leven te kunnen geven door deze sponsortocht.

 

"De volgende dag al in het schemer aan de start.  Maar in plaats van 11.00 uur begon het al om 8.45 uur te regenen. Hoewel ik gelukkig goede waterdichte schoenen had en goede kleding, werd het steeds meer een avontuur. Niet alleen werd ik langzaam maar zeker nat, maar ook de paadjes werden steeds gladder. Dat was dus echt oppassen geblazen. Een aantal kilometer voor de top werd er gesplitst in een moeilijk laatste stuk (tegen de berg op) of een wat makkelijker stuk over de weg. Ondanks de kou wilde ik natuurlijk op de berg blijven en niet op het asfalt verder.

Dus dat was nog even flink bikkelen, waarbij het steeds kouder werd en er af toe natte sneeuw viel. Maar zo’n vijf en half uur na de start had ik het toch echt gehaald Yessss!" Aldus Diana Breugem.

Maar waar Diana het natuurlijk allemaal voor deed was om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen en dat is gelukt! Momenteel staat de teller van alle deelnemers totaal op 829.000 euro, waardoor er dus 829 gezinnen uit de armoede gehaald kunnen worden en na 7 jaar het geld weer voor 829 nieuwe huizen gebruikt kan worden.