Clicky

Dick Sanderman op het orgel van de NH kerk in Moerkapelle (video)

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 16 september gaf de landelijk bekende organist Dick Sanderman een orgelconcert met het accent op 500 jaar Reformatie.

 

In zijn toelichting bij het concert ging hij kort in op de betekenis van Luther voor de Protestantse kerkmuziek, w.o. Luthers' "Een vaste burcht". De orgelkunst van Dick Sanderman en de kwaliteiten van het Van Vulpenorgel in Moerkapelle vormden een uitgelezen combinatie om deze melodieën te vertolken en samenzang te begeleiden. 

Dick Sanderman (1956) is organist bij de Hervormde gemeente in Rijssen en Hellendoorn. Naast concerten in Nederland en dit jaar ook in Engeland geeft hij lezingen en workshops op het gebied van kerkmuziek en kerkelijk orgelspel en is hij lid van de redactie van het landelijk tijdschrift "De Orgelvriend'. Hij trad op bij internationale orgelfestivals o.a. in Frankrijk, Israël en Engeland. Ook publiceerde hij twee koraalboeken met bewerkingen voor alle 150 psalmen.

De Tv opnamen die omroep Zuidplas maakte kunt u hieronder bekijken.