Clicky

Raadsvergadering Zuidplas dinsdag 10 oktober

Copyright Omroep Zuidplas

Wat wordt er besproken op de raadsvergadering van a.s. dinsdagavond in het Gemeentehuis?

Op de agenda staat het afsluiten van de grondexploitaties Burgemeester Klinkhamerweg en de Schoolstraat, nu de werkzaamheden zijn afgerond,

Ontwikkelen van de locatie Zelling Onderneming tot een duurzame locatie voor woningbouw.

De aanpak van het onderwijs in Zuidplas voor de komende jaren.

Verder wordt behandeld Dierenwelzijn in Zuidplas, in de ogen van de gemeente is dat een kwestie van beschaving. De gemeente streeft dan ook na om het bewustzijn over dierenwelzijn en het diervriendelijk houden van dieren te vergroten. Daarom is in de Nota Dierenwelzijn de beleidsvrijheid die gemeente Zuidplas heeft nader ingevuld. Tevens wordt een structureel budget beschikbaar gesteld, uit bestaande middelen, om dierenwelzijn te bevorderen.

De fractie van PvdA/GL heeft verzocht om een debat over de huidige procedure voor het maken van plannen voor de Zuidplaspolder.

Een greep uit de ingekomen stukken, die aanleiding kunnen geven tot raadsvragen zijn: Contractering voor het sociaal domein in 2018, onbetaald openbaar vervoer senioren, Snelle sluis Moordrecht, verkeersmaatregelen Bredeweg en de toekomststrategie Promen

Dit en meer is aanstaande dinsdagavond te beluisteren via Omroep Zuidplas en ook zal weer de ‘liveblog’ op www.omroepzuidplas.nl worden bijgehouden tijdens de raadsvergadering, die om 20:00 uur begint.