Clicky

Raadsvergadering Zuidplas dinsdag 10 oktober

Copyright Omroep Zuidplas

Wat wordt er besproken op de raadsvergadering van a.s. dinsdagavond in het Gemeentehuis?

Op de agenda staat het afsluiten van de grondexploitaties Burgemeester Klinkhamerweg en de Schoolstraat, nu de werkzaamheden zijn afgerond,

Ontwikkelen van de locatie Zelling Onderneming tot een duurzame locatie voor woningbouw.

De aanpak van het onderwijs in Zuidplas voor de komende jaren.

Verder wordt behandeld Dierenwelzijn in Zuidplas, in de ogen van de gemeente is dat een kwestie van beschaving. De gemeente streeft dan ook na om het bewustzijn over dierenwelzijn en het diervriendelijk houden van dieren te vergroten. Daarom is in de Nota Dierenwelzijn de beleidsvrijheid die gemeente Zuidplas heeft nader ingevuld. Tevens wordt een structureel budget beschikbaar gesteld, uit bestaande middelen, om dierenwelzijn te bevorderen.

De fractie van PvdA/GL heeft verzocht om een debat over de huidige procedure voor het maken van plannen voor de Zuidplaspolder.

Een greep uit de ingekomen stukken, die aanleiding kunnen geven tot raadsvragen zijn: Contractering voor het sociaal domein in 2018, onbetaald openbaar vervoer senioren, Snelle sluis Moordrecht, verkeersmaatregelen Bredeweg en de toekomststrategie Promen

Dit en meer is aanstaande dinsdagavond te beluisteren via Omroep Zuidplas en ook zal weer de ‘liveblog’ op www.omroepzuidplas.nl worden bijgehouden tijdens de raadsvergadering, die om 20:00 uur begint.


Reactie's (1)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

cor laurier 8-10-2017 23:31

Ben benieuwd welk raadsid nu contact heeft gehad met hondenbezitters en weten wat deze van het beleid vinden wat dit college voorstelt ,In Moordrecht gebruiken wij bijvoorbeeld het hele moerhout als losloop plek. Er is wel een losloopplek gemaakt maar daar kun je  nu niet meer lopen, of je zak er tot over je enkels er in .Er is wel een strandje gemaakt dit jaar,was al in 2009 beloofd, daar zijn we heel blij mee .Maar er zijn in het zelfde park 7 afvalbakken weggehaald. En bij de zogenaamde losloop plek staat ook geen afvalbak en  bankje .(voor de zomer)En voor de plastiek hondenpoepzakken moet je regelmatig appen dat ze   niet opgehangen zijn ,Dan waarom het park bij het virve geen losloopplek is ,begrijp ik helemaal niet,dit wordt juist gebruikt als losloopplek .Dan hondenbelasting dit is ergelijk .Het bedrag wordt niet gebruikt voor de honden .En  een groot gedeelte betaal het niet.Of schaf het af ,of kom met de hondenpenning .Dan kan je zien wie er betaald .Als het dus voor de honden wordt gebruikt kan de belasting omlaag .De afvalbakken staan nog allemaal verkeerd.De poepzakken ken je nu tegelijk ophalen als je plastiek afval zakken ophaal.Alleen de meeste weten dit niet.Gemeenteraad je kan wel wat invoeren maar laat hondenbezitters meepraten .Vragen formulieren waar je het antwoord al van kan geven daar heb je niets aan.Iedergeval wat ik voor Moordrecht heb gelezen belachelijk .Gaat niet werken .

Cor