Clicky

VCN Heren doorstaat eerste echte test, Super Saturday voor de Dames

Copyright Omroep Zuidplas

Zowel de dames als heren van VCN speelden afgelopen zaterdag een thuiswedstrijd in de Capelse Oostgaarde hal. De heren ontvingen bezoek van Zaanstad 2, de dames van Sneek 2.

HEREN:
Maatwerkers/VCN Heren 1 doorstaat eerste echte test!
Na twee prima overwinningen op Taurus en Skunk stond – op basis van de ranglijst – afgelopen zaterdag de eerste echte test voor de mannen van Maatwerkers VCN op het programma. Zaanstad was de competitie namelijk ook begonnen met twee nette overwinningen waardoor dit het treffen was tussen de voorlopige nummer 1 en 3 van de competitie. Op papier dus in ieder geval een topper! Daarnaast was het ook nog eens Super Saturday in de Oostgaarde waarbij alle sponsors waren uitgenodigd waren voor een overheerlijk buffet. Kortom, alle ingrediënten waren er voor een spetterende wedstrijd!

Het begin van de wedstrijd was echter wat rommelig. Een groot deel van de Zaanse selectie zat flink vast in het verkeer waardoor hun wedstrijdvoorbereiding op zijn zachtst gezegd niet optimaal was.  De startende mannen van Maatwerkers VCN, net zoals de vorige wedstrijden waren dit Roland, Rowan, Thomas B, Daan, Stefan, Rogier en Lucas, waren op de hoede voor een team in vorm en begonnen scherp. Daar waar Zaanstad, mogelijk door de rommelige voorbereiding, niet zo scherp in het veld stond betekende dit een duidelijke 25-11 winst in de eerste set!

In de tweede set werd er wederom scherp gestart waardoor er snel weer een royale voorsprong op het bord stond. Naarmate de set vorderde kwam Zaanstad wat beter in het spel en slopen er wat foutjes in het spel van VCN. Uiteindelijk waren we op tijd bij de les om ook de 2e set met 25-20 binnen te halen. Vastbesloten om de foutenlast in het vervolg lager te houden denderde VCN in de 3e en 4e set weer over Zaanstad heen met als resultaat een 25-13 en 25-15 setwinst en dus wederom een sterke 4-0 overwinning!

De wedstrijd die vooraf dus onder andere door Vizier op Volleybal was bestempeld als topper is (wellicht ook door omstandigheden) nooit de krachtmeting geworden die verwacht was. Volgende week staat de verre uitwedstrijd tegen Peelpush in Meijel op het programma. Een team dat vooraf bestempeld was als mogelijke titelkandidaat gezien de resultaten van afgelopen seizoen in de 1e divisie A. Voorlopig is de start van hun seizoen met 6 punten uit 3 wedstrijden nog niet best maar Peelpush uit is en blijft altijd lastig. Hoe dan ook; de mannen van Maatwerkers kunnen in ieder geval met zelfvertrouwen afreizen richting het verre Meijel!

DAMES:
Super Super Saturday voor Laudame Financials/VCN Dames 1!
Vorig weekend had Laudame Financials/VCN Dames 1 al vroeg in het seizoen een vrije zaterdag. Eigenlijk vonden we dit met z’n allen té vroeg, aangezien we een top start tegen US hadden gemaakt in de eerste wedstrijd, en deze flow graag door wilden pakken. Een voordeel was wel dat we onze ‘zin om te vlammen’ voor 2 weken hebben kunnen opsparen en ons 2 trainingsweken konden voorbereiden op de volgende tegenstander. Dus Sneek was gewaarschuwd!

Tevens was het de eerste Super Saturday VCN clubdag met een heerlijk buffet en een ouderwets potje Bingo. De Super Saturday doet zijn naam eer aan, want voor de wedstrijd van Laudame Financials/VCN Dames 1 hebben wij Maatwerkers/VCN Heren 1 en Maatwerkers/VCN Dames 2 de volle buit zien pakken en ook hun ongeslagen thuis-status zonder set verlies weten te behouden. Aan ons de taak om deze Super Saturday perfect te laten eindigen op volleybalgebied.
Helaas moesten wij Dominique en Marjolein missen wegens werk en vakantie, maar we konden gelukkig beroep doen op Eveline en Rosa uit dames 2. Zij konden hun ‘winning mood’ mooi aan ons overdragen. Bedankt dames!

Aangezien het de week van de scheidsrechter is, en Laudame Financials VCN Dames 1 niet zonder hen kan, hadden wij ze vooraf even in het zonnetje gezet. Wij willen alle scheidsrechters bedanken voor de inzet die zij tonen om week in week uit de wedstrijden in goede banen te leiden.

Nadat Simon de mascotte zijn plekje op de bank ook weer had toegeëigend, konden we eindelijk beginnen met de wedstrijd! Zoals gezegd had Sneek de lange reis vanuit het noorden gemaakt om tegen ons aan te treden. Ook zij zijn debutanten in de topdivisie en voor ons een compleet onbekend team. Het duel der debutanten kon beginnen:

We startten de eerste set met Tess op de spelverdeling, Maureen en Juliëtte aan de buitenkant, Marloes moest de ballen er op de diagonaal inpompen, Anne en Kirsten gingen dit op het midden doen en Bjorna was zoals gewoonlijk de libero. We begonnen gelijk scherp aan de set. De pass lag goed, waardoor we veel midden konden aanspelen in deze set. Sneek had moeite met een antwoord te geven hierop. Met moeilijke services en lekkere variatie in de aanval, scoorden we veel punten. Meer dan de tegenstander in ieder geval, want de eerste set was een prooi voor ons: 25-19.

De tweede set ging erg gelijk op. Wij werden wat slordiger in ons spel en lieten ons verrassen door de verrassende aanvallen van Sneek. We stonden lange tijd een aantal punten achter, maar door een service serie van Juliëtte en de dubbele wissel van Dagmar en Rosa kwamen wij een paar puntjes los. In de eindfase van de set werd het nog spannend, maar bij een stand van 22-20 in ons voordeel lieten we Sneek niet meer dichterbij komen: 25-22.

De derde set had Ivo de starting six op 2 posities aangepast, omdat hij ook had gemerkt dat onze focus de tweede set een beetje weg was. Met vers bloed moesten we ervoor zorgen dat we ook in de derde set als eerste bij de 25 punten waren. Tessa kwam op de plek van Maureen en Dagmar kwam op de plek van Tess. We begonnen erg scherp aan deze set. Onze blokkering stond als een huis, met name die van Kirsten, en anders hadden we altijd onze ijzersterke verdediging in het achterveld nog. Veel ballen werden van de grond gehaald en er werd veelvuldig gescoord. Halverwege de set mocht Eveline haar debuut maken in de topdivisie op het midden en kwam Ilse erin voor Juliëtte. Mede dankzij een mooi serviceserie van Ilse en mooie aanvallen van alle anderen kwamen we binnen een mum van tijd op matchpoint: 24-12. We eindigden de wedstrijd met een killblock van Eveline op de pipe.

De tweede 3-0 thuisoverwinning is dus binnen! Daarmee behouden we onze ongeslagen thuis-status die nu al 1 seizoen en 2 wedstrijden voortduurt.
Door de nevobo App is na de wedstrijd nog wat verwarring geschept doordat hier staat dat Sneek met 0-3 van ons heeft gewonnen, maar dit klopt dus echt niet!
We willen onze ballenkinderen weer bedanken, die voor de tweede keer een super goede prestatie hebben neergezet, dank jullie wel!

Volgende week gaan wij naar de streek waar Marloes is opgegroeid. Laudame Financials VCN Dames 1 speelt dan om 18:00 tegen Seesing Personeel Orion in Doetinchem. Dus als je niks te doen hebt, of wel maar zeg dat maar af, kom ons aanmoedigen tegen de topper tegen Orion in de Topsporthal Achterhoek! 

Beluister hier de interviews in het sportprogramma IJsselsport over deze wedstrijden met de coach van de VCN dames Ivo Munter(boven) en coach van de VCN heren Ferry van Hal(onder):