Clicky

Weer winst voor heren VCNesselande, dames kunnen goede start niet vervolgen

Copyright Omroep Zuidplas

In Swanla speelden de heren van CAS CRM ZVH hun tweede thuiswedstrijd, de dames van Nesselande speelden zaterdag in Utrecht tegen het derde damesteam van vv Utrecht.

HEREN:
Zevenhuizen - In Swanla speelden de heren van CAS CRM ZVH hun tweede thuiswedstrijd en lieten hun supporters zien, dat de winst van vorige week niet op zich zelf stond. In een spannend duel met Webton Hengelo wisten de Zevenhuizense heren, via de setstanden 22-25, 25-15, 25-16 en 25-23, een 3-1 overwinning te boeken.

Trainer/coach Kristian van de Wel bracht het volgende zestal in het veld: Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers, Jan Jaap van Schuylenburg, Thomas van Rij, Max van Mullem en libero Mika Prins. De Zevenhuizense spelers wisten in de beginfase en lichte voorsprong te nemen, maar tegenstander Webton wist met hun blokkering de aanvallen te stuiten en met hun aanval beter te scoren. Ondanks de grote vechtlust die CAS CRM ten toon spreidde, wist Webton in de eindfase bij 20-20 door te drukken en de set met 22-25 naar zich toe te trekken. In de tweede set opende Nesselande goed met een sterk serverende Timothy

Scheffers en nam het initiatief in deze set. Langzaam maar zeker werd de voorsprong uitgebouwd, door een alert blokkerende Benjamin Parkinson en aanvallende Chris van Mullem. Webton werd goed door CAS CRM onder druk gezet en zelf konden de spelers uit Hengelo de service niet goed uitvoeren. Op het eind kon de thuisploeg met 25-15 deze set winnend afsluiten.

De Zevenhuizense heren vervolgde het goede spel in de derde set. Bij 11-9 zette coach Kristian van der Wel, Ludrich Inocente in het veld voor Jan Jaap van Schuylenburg, Webton kon tot de 15 punten goed bijblijven, daarna nam CAS CRM meer afstand Met een ontketende Max van Mullem werd de voorsprong vergroot en uiteindelijk kon Ludrich Inocente deze set met snoeiharde smash bij 25-16 winnend afsluiten. In de vierde set leefde Webton op en kon even voor komen. Maar met een sterk spelende Thomas van Rij kon deze stand weer in het voordeel van CAS CRM gekeerd worden. Wat Webton ook probeerde

met hun service, deze werd prima verwerkt door libero Mika Prins zodat de Zevenhuizense aanval krachtig uitgevoerd kon worden. In de eindfase werd het nog even spannend maar Thomas van Rij wist met zijn beslissende aanval de set met 25-23 af te sluiten en daarmee CAS CRM een 3-1 winst te bezorgen.

Voor zaterdag 14 oktober om 20.00 uur staat voor CAS CRM de wedstrijd tegen hekkensluiter Compaen in Oostzaan op het programma.

Opstellingen:
CAS CRM / ZVH: Max van Mullem, Chris van Mullem, Benjamin Parkinson, Timothy Scheffers Jan-Jaap van Schuylenburg (Ludrich Inocente), Thomas van Rij, Mika Prins (L)
Webton Hengelo: Hans Korpershoek, Frank van de Noort, Stefan Boermans, Thijs Nijeboer, Ruben de Boer, Sjoerd Wessels, Julian Freriks (L)

DAMES:
Utrecht - De dames van Nesselande speelden zaterdag in Utrecht tegen het derde damesteam van vv Utrecht. Wat zo mooi begon eindigde in een deceptie en ging Nesselande met lege handen naar huis. Via de setstanden 19-25, 25-20, 25-20 en 25-19 wist Utrecht met 3-1 te winnen.

Trainer/coach William Klaver kon weer beschikken over volledige selectie en bracht de volgende basis in het veld: Enine Legierse, Michelle van der Knaap-Bijl, Marleen van Vliet, Kris Raaijmakers, Romy de Gier, Margo de Wilde en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. Nesselande wist vanaf het begin de thuisploeg onder druk te zetten met hun service en krachtige aanvallen. Wat Utrecht ook probeerde zij kwamen niet onder druk vandaan en zag Nesselande deze set met 19-25 naar zich toe te trekken. In de tweede set tapte Utrecht uit een ander vaatje en nam direct een voorsprong. Nesselande kreeg nu een koekje van eigen deeg, de service van Utrecht kon niet goed onder controle komen en aanvallend wisten de gastdames goed te scoren. Daarmee werd het zelf vertrouwen van Utrecht opgevijzeld. Coach bracht weer een dubbelwissel in bij 17-11, Vera Bruggeman en Chiara Broek kwam binnen de lijnen voor Romy de Gier en Kris Raaijmakers. Deze wissel bracht niet het effect wat er van gehoopt werd en Utrecht kon deze set toch met 25-20 winnend afsluiten.

Coach William Klaver liet in de derde set Vera Bruggeman staan en kwam nu ook Mariëlle Gerritsen binnen de lijnen. Utrecht wist vanaf het begin het heft in handen nemen en zorgde ervoor dat Nesselande achter de feiten aanliep. Bij 9-2 achter werd Enine Legierse gewisseld voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist op afstand Utrecht bij te houden en bij 21-16 werd er weer een dubbele wissel uitgevoerd. In deze eindfase toonde Nesselande wat meer vechtlust en kon tot 22-20 bij komen. Maar Utrecht gaf deze set niet meer uit handen en sloot met 25-20 deze set af.

In de vierde set kon Nesselande lang de thuisploeg bijhouden, maar na 17-16 liep Utrecht weer uit een maakte deze set af met 25-19. Daarmee Nesselande met lege handen naar huis sturen.

Voor Nesselande staat zaterdag in eigen huis de wedstrijd tegen koploper Kalinko uit Den Haag, aanvang wedstrijd 16.15 uur.

Opstellingen:
Nesselande:
Michelle van der Knaap-Bijl (4), Marleen van Vliet (10), Margo de Wilde (4)(Alaska Zwaansdijk (6)), Romy de Gier (1)(Chiara Broek), Enine Legierse (5)(Vera Bruggeman (6), Kris Raaijmakers (5)(Mariëlle Gerritsen (8)), Patricia van der Knaap-Kuijk (L)