Clicky

Fortuinlijke zege van Nieuwerkerk (zo) op RVC'33

Copyright Omroep Zuidplas

De eerste driepunter van dit seizoen. Het kostte Nieuwerkerk veel moeite de Reeuwijkers te verslaan. Een derde voorsprong van de bezoekers in de wedstrijd werd RVC´33 tenslotte fataal.

Een late treffer goed voorbereid door Rowendey Schoop werd door invaller Stefan van der Vlegel subliem binnengeschoten. Verdiend over 90 minuten was deze overwinning niet, maar individuele klasse gaf de doorslag.

Trainer Omar Khan had Shayron Curiel weer tot zijn beschikking. Dat gold niet voor Jeffrey Schenk, Donny van der Dussen, Justin Spruijt, Shanon Koetsier en de al wat langer afwezige Daniel Da Cruz.

Nieuwerkerk begon sterk aan de wedstrijd en creeerde in de eerste 20 minuten een aantal goede kansen. In de 10e minuut was het al raak. Remco Langerveld stuurde Jordan Kroon op links weg en diens voorzet werd door Shane van den Engel steenhard tegen de touwen gekopt. Het leek een makkelijke middag te worden voor de bezoekers, maar deze euforie was na de flitsende opening snel verdwenen. Niet voor het eerst dit seizoen zakte de ploeg gaandeweg de wedstrijd steeds verder weg. Het spel werd met de minuut slordiger en zat er weinig verband meer tussen de linies. De thuisploeg kreeg het initiatief en de kansen. Dat de gelijkmaker viel was dus ook niet verwonderlijk. Toch duurde het even voordat RVC´33 op gelijke hoogte kwam. In de 33e minuut was er nog wel een goede kans te noteren voor Remco Langerveld in een van de spaarzame Nieuwerkerkse aanvallen in die fase. Maar in de 37e minuut werd een hoge vrije trap door Ryan Santos en zijn andere verdedigers. niet goed verwerkt en toen was het voor de thuisclub een koud kunstje de bal over de doellijn te werken. RVC´33 wilde meer, maar doelman Sander Hoffmann die zich ook na rust ook een aantal keer zou onderscheiden, hield met verve zijn doel schoon. Op slag van rust zocht Davi Lizardo op rechts eindelijk dan een keer de weg buitenom en de kleine aanvaller werd prompt binnen de beruchte lijnen tegen het gras gewerkt. Rowendey Schoop ontfermde zich over dit elfmeterklusje en faalde niet. Lang na de rustpauze kon Nieuwerkerk niet van de nieuwe voorsprong genieten, want de thuisploeg kwam al snel weer langszij. Nieuwerkerk wankelde nu. Het had nauwelijks nog enige controle en mocht doelman Sander Hoffmann dankbaar zijn dat hij zijn ploeg er nu doorheen sleepte. Nieuwerkerk stelde er bitter weinig tegenover. Het was pas weer echt gevaarlijk in de 73e minuut toen Shayron Curiel uit een voorzet van Davi Lizardo hard buiten bereik van de Reeuwijkse doelman tegen de lat kopte. Het venijn leek dus toch in de staart te zitten. Toen de meeste toeschouwers zich al met een 2-2 gelijke stand leken te verzoenen, sloeg de formatie van trainer Omar Khan alsnog toe. Stefan van der Vlegel, die in de 82e minuut Kevin Kamerbeek was komen vervangen, werd de meest bejubelde man. Hij was het die in de 86e minuut schitterend raak schoot nadat Rowendey Schoop als vaker deze middag als klimrek voor de tegenstander fungeerde, maar nu de bal panklaar voor de voeten van Stefan van der Vlegel schoof. De eerste zege van het seizoen was een feit hoe gelukkig deze ook tot stand kwam. Toch zal Nieuwerkerk als het serieus om de prijzen wil spelen, beter moeten presteren als in de eerste drie wedstrijden. Het verval tijdens de wedstrijden is veel te groot en het mag niet afhankelijk alleen zijn van individuele acties. Het moet ook veel beter als team acteren. Voldoende werk dus nog voor trainer Omar Khan in de komende weken.

Opstelling:
Sander Hoffmann - Kevin Kamerbeek (82. Stefan van der Vlegel) - Ryan Santos - Mike van de Ruit - Jordan Kroon - Shane van den Engel - Bart Slob - Remco Langerveld - Davi Lizardo (88. Scott van Dijk) - Shayron Curiel - Rowendey Schoop

Foto: Corinne Verkuil