Clicky

Ds. H.I. Methorst ambassadeur Stichting de Ondergrondse Kerk (SDOK)

Copyright Omroep Zuidplas

SDOK is een interkerkelijke organisatie die zich inzet voor vervolgde christenen en ds. Methorst, voorganger in de Hervormde gemeente (oude kerk)  in Nieuwerkerk a/d IJssel , is sinds een jaar ambassadeur van de SDOK.

SDOK is onderdeel van de International Christian Association (ICA). De ICA is een koepel van zelfstandige organisaties die allemaal hetzelfde doel hebben om naast vervolgde christenen staan. Men werkt veel samen met hun zusterorganisaties, die in de meeste landen bekend staan onder de naam ‘Voice of the Martyrs’.

SDOK is één met vervolgde christenen en staat naast hen met praktische hulp en bemoediging. Dit doet men in verschillende regio's en landen wereldwijd. De stichting werkt nauw samen met lokale projectpartners en zusterorganisaties. Daarnaast geeft men vervolgde christenen een stem en moedigt men de Nederlandse kerken aan. De SDOK werkt met een aantal ambassadeurs die in hun omgeving aandacht vragen voor de missie van hun organisatie. 

Richard Groenenboom, Relatiemanager & woordvoerder van de stichting, reist geregeld naar landen Stichting waar christenen worden vervolgd.  Op 24 november a.s. zullen beide heren plaatsnemen achter de microfoon van omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht waar presentator Wim van der Ende hen zal bevragen over dit onderwerp. Tijdens het interview zullen  er een  aantal korte audiofragmenten te horen zijn ter illustratie van het gesprek.