Clicky

Regenboogontbijt op coming-outdag

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag vierde de gemeente Capelle aan den IJssel de internationale coming-out dag met het hijsen van de regenboogvlag, het oplaten van regenboogballonnen en een regenboogontbijt in het Van Cappellenhuis. 

De gemeente doet dat samen met meer dan 50 andere regenbooggemeenten in het land, het ministerie van OCW en Movisie.

Wethouder Eric Faassen: “We willen aan iedereen laten zien dat je seksuele geaardheid niet van invloed is op de manier waarop we elkaar behandelen. Iedereen kan zichzelf zijn en zich thuis voelen in Capelle. Diversiteit geeft de stad juist kleur. Het is belangrijk om hier vandaag bij stil te staan. In andere werelddelen is deze vrijheid voor diversiteit helemaal niet zo vanzelfsprekend.”

Regenboogontbijt
Regenboogambassadeurs Noes Fiolet en Quirine Lengkeek ontvingen de gasten voor het regenboogontbijt. Wethouder Eric Faassen liet regenboogballonnen op. Tijdens het ontbijt spraken de aanwezigen onder meer over hoe ze er samen aan kunnen bijdragen dat lhbt’ers zich thuis voelen in Capelle. Onder meer Stichting Welzijn Capelle en Sportief Capelle gaven daarover een presentatie tijdens het ontbijt.

Waar staat de regenboogvlag voor?
Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en (sociaal) veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vlag is een aanmoediging van de gemeente lhbt’ers om zichzelf te zijn, maar ook voor alle inwoners en organisaties om zich daarvoor in te zetten.

Foto: Frank de Roo