Clicky

Oranje Fonds steunt Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’

Copyright Omroep Zuidplas

Na een voorzichtige start in februari kan het Ontmoetingscafé nu haar volgende stap zetten in de professionalisering van haar organisatie.

Het Oranje Fonds steunt namelijk het Ontmoetingscafé de komende drie jaar; het eerste jaar met 7.000,- euro en de twee jaren daarna met nog eens 6.000,- euro per jaar. Daarmee wordt het mogelijk gemaakt dat er een vaste coördinator kan worden aangetrokken en dat er meer activiteiten kunnen worden ontplooid.

Iedereen is welkom in het Ontmoetingscafé: statushouders, Gouwenaren en mensen uit de regio. Het café is er vooral om elkaar te leren kennen en te begrijpen. De gesprekken en het samenzijn vormen een waardevolle aanvulling op de inburgerings- en taallessen van de nieuwe Gouwenaren. De doelstelling om nieuwe Gouwenaren een goede start te geven en ze wegwijs te maken in onze stad, ons land, onze regels en onze cultuur, krijgt zo de kans om voor de komende drie jaar te worden uitgedragen. Tegelijk biedt het café inwoners uit de regio de mogelijkheid de verhalen te horen van deze asielaanvragers met een verblijfsvergunning en meer te leren over het dagelijks leven en de situatie in hun thuisland. Een mooie bijdrage aan de integratie in onze stad.

Oranje Fonds als maatschappelijk ondersteuner
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caraïbisch deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met 31 miljoen euro zo’n 9.300 initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor elkaar. Het Oranje Fonds wordt o.a. gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Verzetsmuseum Zuid-Holland roept Gouwenaren en mensen uit de regio op om vooral te komen en nieuwe Gouwenaren welkom te heten en te leren kennen. Het Ontmoetingscafé is bereikbaar via de museumtuin (Vrouwenpoort). Vanaf 21 oktober is de tentoonstelling ‘Vluchten naar Gouda’ te zien in het museum. Hierin wordt ook aandacht besteed aan de ervaringen van vluchtelingen van nu, onze nieuwe Gouwenaars.

Ontmoetingscafé ‘de Vrijheid’
Iedere vrijdag geopend van 10.00 tot 12.00 uur.
Verzetsmuseum Zuid-Holland, Turfmarkt 30, 2801 HA Gouda (ingang Vrouwenpoort)