Clicky

Capellenaren praten mee!

Copyright Omroep Zuidplas

Welke ideeën leven er in de stad voor de verbetering van Capelle aan den IJssel? En hoe kunnen bewoners, organisaties en de gemeente Capelle aan den IJssel die ideeën samen uitvoeren?

Hierover spreken Capellenaren, professionals en bestuurders op woensdag 25 oktober tijdens de Thematerbijeenkomst 'Capellenaren maken de stad'. Wethouder Dick van Sluis maakt deze avond bekend welk ontwerp voor het Stadsplein de meeste stemmen heeft gekregen. De avond in het Isala theater is gratis toegankelijk en start om 19.30 uur.

Panels en pitches
'Capellenaren maken de stad' wordt een interactieve avond met sprekers en discussies. Dick van Sluis (wethouder Stadsontwikkeling) blikt onder andere terug op de vernieuwing van het Capelse centrum in de afgelopen twee jaar. De wijze zoals er in Capelle wordt gebouwd en verbouwd en waarbij de gemeente samenwerkt met bewoners, organisaties ontwikkelaars krijgt inmiddels navolging in andere gebieden in Capelle aan den IJssel en daarbuiten. Op 25 oktober gaat een panel met deskundigen uit de stad in gesprek met Capellenaren over de ideale samenwerking bij ontwikkelingen in Capelle aan den IJssel. Drie Capelse initiatiefnemers pitchen tot slot een idee voor stadsverbetering om daarmee een deel van € 7.500,-- budget in de wacht te slepen.

Telefoon of tablet
Geïnteresseerden kunnen zich voor de interactieve bijeenkomst aanmelden via www.themater.org. Bezoekers wordt gevraagd hun mobiele telefoon of tablet mee te nemen, zodat ze kunnen stemmen op stellingen en pitches.