Clicky

Rob van Lopik te gast in de studio om te praten over de grote kerstinzamelingsactie voor voedselbank Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Het duurt nog even voor het kerst is maar Nieuwerkerker Rob van Lopik is er al druk mee bezig. HIj zamelt eten in voor de voedselbank Nieuwerkerk. Omroep Zuidplas nodigde hem uit in de studio.

Al voor het vijfde jaar plaatst Rob oproepen in diverse media waarin hij dorpsgenoten oproept boodschappen te verzamelen voor inwoners die het moeilijk hebben om maandelijks rond te komen en die aangewezen zijn op de voedselbank. In Nieuwerkerk zijn er ook gezinnen aangewezen op deze voorziening.

De actie kan alleen slagen als inwoners actief meedoen aan deze actie en Rob roept daarom ieder op om in de voorraadkast te kijken of er producten staan du men kan en wil missen. “Ook tijdens het boodschappen doen kan met uiteraard iets extra’s meenemen”.

Het gaat om voedingsmiddelen die buiten de koelkast lang(ere) tijd bewaard kan blijven ( graag even de uiterste verkoopdatum nakijken ) zoals koffie, thee, koekjes, saus, blikjes etc. maar ook “luxe” artikelen zoals zeep, wasmiddel, tandpasta etc.

De actie is niet bedoeld om speelgoed etc. in te zamelen, dat is een andere organisatie die dat regelt.De actie loopt tot 14 dec. tot dan kunt u producten brengen. U kunt vanaf heden weer spulletjes inleveren aan de Zeepkruid 17. Mocht Rob niet thuis zijn dan kunt u de boodschappen voor de deur zetten. Ook bij de MCD supermarkt in het oude dorp staat er een doos klaar waar u kunt doneren.

Omroep Zuidplas sprak met Rob van Lopik over dit prachtige initiatief in de studio van Omroep Zuidplas: