Clicky

Laudame Financials/VCN Dames bekerronde

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdagochtend gingen de dames van VCN al vroeg op pad naar Rijswijk voor de tweede beker ronde.

Het was met een select gezelschap maar hadden versterking van Rosa van Agteren en Eveline van Schouwenburg van Maatwerkers/VCN Dames 2. Na het slaap uit de ogen gewreven te hebben, begon Laudame Financials/VCN Dames 1 tegen Inter Rijswijk dames 1. De wedstrijd begon met Dagmar, Marloes, Ilse, Tessa, Dominique, Anne en Bjorna. De eerste set moesten iedereen nog even wakker worden. Rijswijk daarentegen begonnen scherp en waren sterk in de aanval. VCN was erg rommelig en konden niet hun eigen spel brengen. Helaas werd de set verloren met 25-17.

Dit konden de dames uit Capelle aan den IJssel niet laten gebeuren! De tweede set hadden ze het beter onder controle. Laudame Financials/VCN Dames 1 begon met hetzelfde team in het veld en konden beter anticiperen op het spel van de tegenpartij en konden daarnaast ook weer meer het eigen spelletjes spelen. Dagmar kon iedereen goed bedienen en zette een snel spel neer waardoor er mooie ballen aangevallen konden worden. Anne was goed op dreef in de blokkering en Tessa stond weer te shinen op de buitenkant. VCN won de set met 16-25. Yes! Nu waren ze echt weer wakker en moesten dit door zien te trekken. Door de winst van de tweede set kregen de dames van VCN weer meer zelfvertrouwen . De derde set introduceerden combinaties en stond Marloes deze er mooi in te hakken. De derde set won Laudame Financials/VCN Dames 1 met 12-25. De vierde set werd Kirsten erin gewisseld voor Dominique en konden ze de lijn doortrekken. De laatste set was ook snel binnen met 16-25 De eerste wedstrijd hadden we binnen!!

Om zeker te zijn van de volgende ronde van de beker moest er nog van Ledub Dames 1 gewonnen worden. De teams kennen elkaar nog van vorige jaar en zij doen het erg sterk nu in de eerste divisie, waar ze in de top meedraaien. Na snel het energiepeil weer opgekrikt te hebben begon de wedstrijd met vol goede moed!

Beluister hier het interview over deze wedstrijden in het sportprogramma IJsselsport met de trainer van de VCN dames Ivo Munter: