Clicky

VV Moerkapelle aanstaand eigenaar clubaccommodatie

Copyright Omroep Zuidplas

Bij de start van de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk De Jonge Veenen in Moerkapelle zijn de voetbalvelden en de clubaccommodatie van de voetbalvereniging Moerkapelle verplaatst en vervangen.

Op 1 september 1929 is er in Moerkapelle begonnen met in verenigingsverband te voetballen. In 1950 vindt er een naamsverandering plaats, Blauw-Wit wordt nu officieel Moerkapelle. In dat eerste jaar in de 4e klasse wordt er gespeeld in Zevenhuizen achter het “Hof van Holland”.
In 1965 werd het nieuwe clubhuis aan de Raadhuisstraat feestelijk geopend. In 1975 wordt de eerste paal geslagen van de accommodatie, die in 1976 officieel wordt geopend en die nu verlaten is voor het nieuwe fraaie complex met 3 sportvelden (kunstgras) en een fraai clubhuis.
Vanaf de 60er jaren wordt er bij de v.v. Moerkapelle op zaterdag gevoetbald. Thans zijn er 5 Mannenteams, 1 Dames team, 13 jongeren teams, waarvan 1 meisjes. Bij elkaar zijn dat rond de 250 actief voetballende leden. De vereniging telt rond de 400 leden.

Op 25 oktober vond in de bestuurskamer het ondertekenen plaats van de overdracht van het nieuwe clubhuis en de plek voor de nieuwe velden in de nieuwbouwwijk Jonge Nieuwe Veenen. Namens de gemeente tekende burgemeester Kats in aanwezigheid van wethouder Woudenberg. Namens vv Moerkapelle tekende de heren Zijderhand (voorzitter), Hartog (secretaris) en van Vliet (penningmeester).  Hiermee kwam een constructief einde aan een proces waarin de dames Hamburger en Franklin van de gemeente Zuidplas veel werk en energie hebben gestoken. Er volgt nog 1 officiële daad en dat is het passeren op 3 november van de akten bij de notaris.

Omroep Zuidplas sprak hierover met de voorzitter van VV Moerkapelle Martien Zijderhand.