Clicky

BC Nieuwerkerk vechtend ten onder

Copyright Omroep Zuidplas

BC Nieuwerkerk ging vol goede moed van start tegen de nummer 2 Weesp. De herendubbel ging helaas in 2 games verloren.

De dames Liesbeth de Boer en Sanne Loef pakten de 1e game in de damesdubbel. De tegenstanders wisten in de 2e game hun spel aan te passen en wonnen de 2e game. In de 3e game ging het gelijk op tot 15-15, waarna een paar foutjes aan Nieuwerkerkse kant beslissend waren, winst voor Weesp.

Ondertussen was Stefan Broeren ijzersterk begonnen aan zijn single. Door gevarieerd spel won hij de 1e game. In de 2e game kon zijn tegenstander iets langer bij blijven, maar Broeren bleef goed geconcentreerd en won ook de 2e game. Loef speelde in haar single een sterke 1e game, die helaas in de verlenging werd verloren. De 2e game ging vervolgens vlot naar Weesp. Ook Dylan van der Heij en De Boer konden hun singles niet winnen.

De 1e gemengd dubbel werd gespeeld door Auke Veenstra en De Boer. Na een nipt verloren 1e game herpakken zij zich door de 2e game overtuigend te winnen. De 3e game werd aan het eind nog even spannend, maar de ervaren Nieuwerkerkers pakten de winst. Broeren en Loef speelden de 2e gemengd dubbel, zij waren iets te wisselvallig waardoor er nipt werd verloren. Hierdoor kwam de eindstand op 2-6.

Foto: Auke Veenstra en Liesbeth de Boer