Clicky

VCN Dames keren puntloos terug uit Apeldoorn, eerste nederlaag Heren

Copyright Omroep Zuidplas

De dames van VCN speelden afgelopen in Apeldoorn tegen Alterno 2 en de heren speelden in Rijswijk tegen Inter Rijswijk 2. Na afloop van beide wedstrijden sprak IJsselsport met dames coach Ivo Munter en heren speler Ralph Backer.

Laudame Financials/VCN Dames 1 keert puntloos terug uit Apeldoorn. Aan de vliegende start van Laudame Financials/VCN Dames 1 in de topdivisie is afgelopen zaterdag een einde gekomen. Na vijf overwinningen op een rij in competitie- en bekerverband, waarbij ze voor zichzelf hebben bevestigd dat zij zeker op dit niveau thuis horen, moesten ze in Alterno dames 2 onze meerdere erkennen.

Vanaf de start van de eerste set was duidelijk dat het deze wedstrijd niet vanzelf zou gaan. Laudame Financials/VCN Dames 1 had moeite met de hoge servicedruk van Alterno 2 en kon daar in de setting en de aanval niet voldoende aan veranderen om het de tegenstander moeilijk te maken. Met 25-16 was deze set snel voorbij.

De start van de tweede set liet gelukkig een ander beeld zien. Met meer servicedruk en aanvalsters die er een aantal keer lekker door kwamen bouwde Laudame Financials/VCN Dames 1 een aantal punten voorsprong op. Dit hielden ze vast, zodat ze met een 17-22 voorsprong het einde van de set naderden. Het spel bleek echter gebaseerd op een wankel evenwicht, want met een paar eigen foutjes meer kreeg Alterno 2 weer grip op de set en kwam puntje voor puntje dichterbij en over dames 1 heen. Verschillende wissels mochten niet baten. Uiteindelijk was het laatste fluitsignaal op 27-25 en dat betekende een 2-0 achterstand voor Laudame Financials/VCN Dames 1.

In de wetenschap dat Alterno 2 bijna altijd vijfsetters speelde de afgelopen weken, was bij dames 1 de hoop nog niet vervlogen. De hele set ging de score gelijk op, geen van beide teams nam meer dan een of twee punten voorsprong. Toen de set bij de ‘big points’ aankwam kwamen Laudame Financials/VCN Dames 1, eigenlijk in lijn van de rest van de wedstrijd, tekort en weer ging de set met twee punten verschil naar Alterno 2, 25-23.

Al met al moeten we constateren dat wij in deze wedstrijd niet ons eigen niveau hebben gehaald. En dat kan geen enkel team in deze topdivisie zich permitteren, daarvoor zijn de verschillen te klein. Het gevolg is dat we terecht zonder punten terug naar Capelle a/d Ijssel reden. Helaas, maar een goede leerschool en komende week gaan we weer vol aan de bak om zaterdag tegen Taurus onze ongeslagen thuisstatus te kunnen behouden!

Eerste verlies voor Maatwerkers/VCN Heren 1 Na het overleven van de 2e bekerronde stond afgelopen zaterdag de pittige uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma. Deze ploeg is het seizoen eveneens erg sterk begonnen en heeft met een mix van routine en talent een gevaarlijk team. Echter, gezien de goede start reisden Maatwerkers/VCN Heren 1 met meer dan genoeg vertrouwen af richting Rijswijk!

In de eerste set begon het team van de afgelopen weken met uitzondering van Thomas B die niet geheel fit was; voor hem startte Cain. Al snel bleek in de eerste dat Maatwerkers/VCN Heren 1 een leuk potje tegemoet gingen in een prima ambiance! Rijswijk was fel en gesterkt door het aanwezige publiek namen zij het voortouw. Op 22-18 achter leek het er definitief op alsof de eerste set naar Rijswijk ging. Echter, VCN wisten de rug te rechten en met Thomas B in de ploeg dwongen wij alsnog setwinst af! Deze klap kwam aan bij Rijswijk en de 2e set hadden Maatwerkers/VCN Heren 1 eigenlijk gedurende de hele set de controle en wisten zij deze met 25-18 te winnen.

Doordrukken was nu het devies, maar het hoge niveau van de 2e set wisten ze niet gedurende de hele 3e set te brengen. Daarbij kwam Rijswijk weer steeds beter in hun spel wat resulteerde in een bloedstollende slotfase. Uiteindelijk wist Maatwerkers/VCN Heren 1 het niet op tijd af te maken en pakte Rijswijk met 30-28 de set. Dit gaf hen in de 4e set vleugels, serverend wisten ze ontzettend veel druk af te leveren waardoor Maatwerkers/VCN Heren 1 niet meer aan volleyballen toekwamen.

Dit betekende voor het eerst dit seizoen een dik setverlies op. Dus kwam het aan op een 5e set! Gezien het vechtvolleybal en spektakel verdiende de wedstrijd ook een dergelijke apotheose. In eerste instantie leek het erop dat Maatwerkers/VCN Heren 1 al vroeg een gaatje konden slaan. Rijswijk toonde echter weer veerkracht en gesterkt door het intussen massaal toegestroomde en enthousiaste publiek gingen zij met minimaal verschil de kantwissel in. Na deze kantwissel wilde het niet meer lukken bij VCN en ging uiteindelijk de overwinning naar Rijswijk.

Ontzettend balen natuurlijk, zeker omdat het even eerder ook gewoon 3-0 voor ons had kunnen staan. Maar wellicht dat deze realitycheck de mannen uit Capelle uiteindelijk nog van pas kan komen!

In ieder geval blijft het feit dat 3-2 verliezen uit bij een directe concurrent geen ramp is en dat onze seizoenstart met 22 punten uit 5 wedstrijden nog steeds prima is. Daarnaast kijken ze nu al uit naar de return want dat Maatwerkers/VCN Heren 1 nog een appeltje te schillen hebben met Rijswijk is duidelijk! Voor nu is het in ieder geval weer keihard trainen want volgende week staat met Voerendaal alweer de volgende topper op het programma! 17:00 in de Oostgaarde, be there!

Beluister hier de interviews in het sportprogramma IJsselsport over deze wedstrijden met de coach van de VCN dames Ivo Munter(boven) en speler van de VCN heren Ralph Backer(onder):