Clicky

Radio-interview Ineke en Marjolein 'Makiungu Hospital'

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen vrijdag, 3 november jl, waren Ineke Noordhuis en Marjolein Dijkstra te gast bij Omroep Zuidplas in het programma Rondom het Licht om te spreken over hun te ondernemen reis.

Beide dames hebben het voornemen om in januari naar het Makiungu Hospital in Tanzania te reizen om daar hun tijd en kennis in te zetten in het hospital.Ineke is in 2016 voor het eerst mee geweest en vond het geweldig om de mensen daar te kunnen instrueren. Het is soms wel heel moeilijk omdat je ongeveer 50 jaar teug in de tijd gaat en vaak de middelen niet hebt om zo te handelen als je hier gewend bent. Zij gaat in januari voor de derde keer.

Het doel van de stichting is:
Het bieden van tijdelijke en structurele hulp aan ziekenhuizen en medische instanties door middel van het opzetten van projecten in de regio Makiungu, Tanzania. Het primaire doel is ondersteuning, verbetering en verdere ontwikkeling van verantwoorde medische zorg, met als prioriteit de zorg voor moeder en kind.

Het hele interview, wat Gerard van Doodewaard en Leen Koster met beide dames hadden, kunt u onder dit bericht in zijn geheel beluisteren.