Clicky

Winnaar Cultuurprijs Zuidplas 2017: Birgitta Sundström Jansdotter (inclusief nominatie video's)

Copyright Omroep Zuidplas

De Cultuurprijs gemeente Zuidplas is op woensdagavond 8 november door wethouder Rik van Woudenberg en jury voorzitter Henk ten Hoopen uitgereikt aan beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter. (Video's toegevoegd)

De drie genomineerden voor de cultuurprijs waren dit jaar: Fabia Dance Center, beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter en de stichting Steps on Stage. Na een toespraak door wethouder Rik van Woudenberg, een muzikaal optreden van Pepijn de Groot en Joerie Kouwenhoven en het voorlezen van een column door Pepijn de Groot werden de drie video opnames getoond die Omroep Zuidplas op verzoek van SCNZ over de genomineerden vooraf had gemaakt en gaf jury voorzitter Henk ten Hoopen een toelichting over de procedure van inzenden en de jury beoordeling van de genomineerden, Toen was het eindelijk tijd om de winnaar van de cultuurprijs van de gemeente Zuidplas 2017 bekend te maken. De spanning was op dat moment af te lezen op de gezichten van de genomineerden.

De avond werd tevens opgeluisterd oor een optreden van een ensemble van het Symfonie Orkest Midden Holland, de winnaar van de cultuurprijs 2016. De winnares en de andere twee genomineerden Margre van Gestel en Fabia Witkamp.

Beeldend kunstenaar Birgitta Sundström Jansdotter, die sinds 2001 in Nederland (en in Zuidplas) woont, maakt schilderijen van zelfbewuste vrouwen met een zweem van kwetsbaarheid en met persoonlijke karakteristieken. Zij heeft internationaal geëxposeerd onder andere in galeries en kunstbeurzen in Duitsland, Zweden, Italië, België, Spanje, Zuid-Korea, China en Nederland.

 


Reactie's (4)

Laat een reactie achter!

Reactie(s):

margré van gestel 9-11-2017 13:20

En de werkelijke winnaars worden….

Natuurlijk alle kinderen van musicalstichting Steps on Stage (en van Fabia Dance Centre) in de Gemeente Zuidplas die iedere week door vakbekwame, enthousiaste docenten begeleidt worden op het gebied van kunst- en cultuureducatie. Kinderen die leren hun lijf te gebruiken en emoties via dans en beweging weer te geven, kinderen die zich leren inleven in de muziek, de tekst en in hun rol. Kinderen die hun fantasie leren gebruiken. En ‘last but not least’:  kinderen die leren doorzetten, leren omgaan met spanning, leren presenteren, leren samenwerken en zo stapjes zetten op weg naar het ‘podium van het leven’. Muziek, beweging, drama, decors, rekwisieten, kostuums niets wordt onbenut gelaten om de kunstbeleving van de kinderen, jongeren en het publiek te stimuleren.

Wij feliciteren Birgitta en hopen  dat veel inwoners van de Gemeente Zuidplas veel plezier beleven aan het kunstwerk wat Birgitta gaat maken voor het nieuwe gemeentehuis.

Het bestuur van Steps on Stage heet de inwoners van de Gemeente Zuidplas dan ook van harte welkom bij de volgende musical: “Robin Hood”. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april 2018 zullen onze Steps on Stage leerlingen laten zien wat zij in hun mars hebben. 

dinie 10-11-2017 13:33

Sportief verliezen is ook winst, natuurlijk neem ik ook mijn petje af voor alle kinderen die hun best doen voor wat dan ook, maar @aan Margré, er kan er maar één winnen. Als u schrijft dat de kinderen de werkelijke winnaars zijn geeft u de suggestie dat Birgitta een namaakwinnaar is.Ik neem juist ook voor haar mijn petje af, maar sowieso voor alle genomineerden,het is al zo geweldig als je op een nominatielijst komt te staan, het betekent dat men goed bezig is, dus allemaal winnaars, maar jaaa, er moet er één gekozen worden, zo is dat gewoon. Dus gefeliciteerd met de nominatie. Het is bijzonder mooi......

 

margré van gestel 11-11-2017 14:14

Beste Dinie, 

Dank voor uw felicitatie.

Nog even een reactie op uw woorden:

Mijn reactie heeft als kopje: De werkelijke winnaars WORDEN....

Dat betekent dat het niet betwist wordt dat Birgitta de winnaar is. Onze welgemeende felicitatie staat dan ook in de reactie!! Op de avond zelf heeft het bestuur haar ook gefeliciteerd en we hebben nog genoten van een hapje en een drankje.....

Steps on Stage heeft heel veel plezier gehad van deze nominatie: een leuke middag met Omroep Zuidplas, een mooie videocompilatie van onze lessen, een artikel in Hart van Holland en woensdag 15 november nog een interview met Radio Capelle (15.10 live in de uitzending) én een stukje in de Hitland krant. Wij zijn dus ook super trots dat we genomineerd waren en die nominatie stellen wij zeer op prijs.  

Wij hopen dan ook dat veel inwoners van Zuidplas het kunstwerk van Birgitta gaan bekijken en ervaren wat dat met hen doet. Want kunst triggert gevoelens en roept op tot verwondering... en zo worden we uiteindelijk allemaal winnaar........

dinie 11-11-2017 17:15

Hallo Margré

Dank voor je mooie woorden,ben blij dat je hebt gereageerd, nu snap ik het veel beter. Excuus dat ik het niet helemaal door had. Leuk dat Omroep Zuidplas er bij was, en ook verdiend is dat, en echt fijn dat er zoveel aandacht aan de nominatie's is besteedt, ook verdiend vind ik. ik weet wat het is om genomineerd te zijn, en ja we kunnen dan gelukkig nog blij zijn samen met de winnaar die uiteindelijk gekozen is.Dat proef ik nu duidelijk uit jouw woorden.Maar wie weet worden jullie en ook Fabia nog een keer genomineerd, en .... ach we zullen er niet op vooruit lopen, maar, we weten niet wat er nog in het vat zit, ik vind het geweldig wat men met en voor kinderen doet, ze zijn van de straat en leren iets goeds petje af!!!

groet van Dinie