Clicky

Centrum Capelle krijgt 100 extra parkeerplekken

Copyright Omroep Zuidplas

Bezoekers van winkelcentrum de Koperwiek hebben binnenkort meer plaats om hun auto te parkeren.

De totale parkeercapaciteit in het centrum van Capelle aan den IJssel wordt deze maand uitgebreid met ongeveer 100 nieuwe parkeerplekken.

Langs de Rivierweg aan het Amnestyplein zijn de eerste 22 parkeerplekken al klaar. Met een blauwe parkeerschijf kan hier drie uur gratis worden geparkeerd. Aan de andere kant van de Rivierweg wordt in het tweede kwartaal van 2018 begonnen met de aanleg van 14 insteek parkeervakken. Onder de metrobaan bij de parkeerplaats achter het gemeentehuis komen naast de bestaande 45 parkeerplaatsen 60 extra parkeerplekken waarvan er vanaf vandaag al 80 plekken beschikbaar zijn. De overige 25 parkeerplaatsen volgen begin december.

Volgens wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) is het belangrijk dat het centrum van de stad goed bereikbaar is en dat Capellenaren en andere bezoekers hun auto gratis kunnen parkeren. “Er vinden volop werkzaamheden plaatst om het Capelse centrum te verbeteren. Helaas brengt dat nu even overlast met zich mee. Voor winkeliers en Capellenaren zijn de komende maanden de drukste van het jaar. Gelukkig hebben we creatieve oplossingen gezocht en gevonden om het aantal parkeerplekken nu fors uit te breiden.”

De extra parkeerplaatsen die er nu komen, zijn tijdelijk. Uiteindelijk worden alle parkeerplaatsen met de vernieuwing van de centrumring opnieuw ingericht. Op dit moment wordt hard gewerkt aan het parkeerterrein aan de Kerklaan. Hier komt een nieuwe parkeergarage en de bouw daarvan ligt op schema. Vermoedelijk wordt deze in december 2018 geopend. De nieuwe parkeergarage krijgt een capaciteit van 270 parkeerplaatsen.

Ambtenaren
Op het gemeentehuis zijn ook maatregelen genomen om zoveel mogelijk parkeerplaatsen in het centrum vrij te houden voor Capellenaren. Ambtenaren carpoolen, werken meer vanuit huis, komen met de fiets of het ov of parkeren hun auto bij woonzorgcentrum De Vijverhof waarmee afspraken zijn gemaakt.

Foto: Jan Kok