Clicky

CKV Nieuwerkerk laat zich van beste kant zien bij debuut in Hoofdklasse

Copyright Omroep Zuidplas

Met opgeheven hoofd stapte debutant Nieuwerkerk 1 zaterdag van het veld. In de openingswedstrijd tegen titelfavoriet DeetosSnel kon Nieuwerkerk heel lang goed mee.

Na een prima start was de ploeg van coaches Simons en Van Essen de bovenliggende partij in de eerste helft. Een ruime voorsprong op 10-6 werd helaas steeds kleiner. Toch stond Nieuwerkerk bij rust nog steeds voor (12-11). In de tweede helft ging DeetosSnel, onder aanvoering van klasbak Jimin de Vries, snel op jacht naar de aansluiting. Nadat die was gevonden, nam DeetosSnel helaas steeds wat meer afstand. Op 18-20 had Nieuwerkerk nog kans, maar daarna was het helaas over. DeetosSnel won uiteindelijk met 23-27. Een uitslag waar Nieuwerkerk absoluut trots op kan zijn!

CKV Nieuwerkerk in de zaalhoofdklasse! De club heeft er jaren naar uitgekeken. Met trots begon Nieuwerkerk dus aan dit avontuur. Een volle hal, oplopen met de officiële hoofdklassetune en het direct opnemen tegen titelfavoriet DeetosSnel. Welkom in de Hoofdklasse! Nieuwerkerk begon met een jong herenkwartet. Eerstejaars senioren Koen Collée en Niels Stuurstraat maakte hun basisdebuut in de zaal en Dani Hoogendoorn is natuurlijk ook pas tweedejaars senior. Routinier Kores Punt maakt het viertal compleet. Bij de dames Eunice Havenaar, Lisanne Bron, Lisette Datema en Cathy van Horik. DeetosSnel kwam met veel vertrouwen naar Nieuwerkerk. De ploeg heeft op het veld alles gewonnen en wil deze competitie graag de play-offs halen. De ploeg beschikt over diverse spelers met ervaring in de Korfbal League. Aangevuld met flink wat talent heeft DeetosSnel een prachtige ploeg.

Hoe mooi is het dan als het allereerste schot van Nieuwerkerk in de hoofdklasse binnenvalt! Stuurstraat direct met de 1-0. De wedstrijd schoot uit de startblokken. Binnen drie minuten was de stand namelijk 3-3. Nieuwerkerk was niet bang en gaf direct vol gas. En elke keer pakte de blauw zwarten de voorsprong. Ook weer op 4-3 en 5-4. Aanvallend stond het prima en Nieuwerkerk was over veel schijven gevaarlijk. Na zes minuten schoot Hoogendoorn Nieuwerkerk voor het eerst op een gaatje van twee, 6-4. Daarna een rustige fase in de wedstrijd na een openingsfase van een gigantisch hoog niveau (10 goals in zes minuten).

In de 11e minuut schoot Collée met zijn tweede treffer Nieuwerkerk naar 7-4. De coach van DeetosSnel, Gert Jan Kraaijeveld, schrok toch wel even. Twee dagen voor de wedstrijd had hij in het Algemeen Dagblad Nieuwerkerk nog neergezet als degradant. En nu had zijn ploeg toch alle moeite met deze onbevreesde promovendus. Time out dus voor DeetosSnel. De time out had niet direct effect, want ondanks dat Francy Crielaars de 7-5 binnenschoot, liep Nieuwerkerk via goals van Hoogendoorn en Collée uit naar 9-5. Nieuwerkerk speelde echt een fantastisch eerste kwartier. Na de 9-6 van Jimin de Vries schoot Kores Punt met zijn tweede treffer de 10-6 binnen.

Daarna stelde DeetosSnel wat orde op zaken. Het waren op dat moment de dames uit Dordrecht die opstonden. DeetosSnel kwam op 10-8, maar met alweer zijn derde was het Collée die voor 11-8 zorgde. Na de 11-9 van De Vries (ook zijn derde), nam Nieuwerkerk haar eerste Time Out. Brett Zuijdwegt schoot vervolgens haar derde binnen, 11-10. Een slimme goal van Eunice Havenaar betekende 12-10. Kort voor rust bepaalde De Vries met zijn vierde de ruststand op 12-11.

Nieuwerkerk kon met een goed gevoel de kleedkamer opzoeken. Het achttal van Leon Simons en Jan van Essen presteerde boven verwachting en maakte het DeetosSnel erg lastig. Er werd veel strijd geleverd en met de nodige brutaliteit gespeeld. Kon de ploeg dat nog een helftje volhouden en hoe zou DeetosSnel uit de kleedkamer komen?

De bedoelingen van DeetosSnel werden al snel duidelijk, want al snel was daar de eerste Dordtse voorsprong: 12-13. Cathy van Horik schoot Nieuwerkerk vervolgens weer naast DeetosSnel. Van Horik speelde een dijk van een tweede helft en was met uiteindelijk vier goals de beste dame aan Nieuwerkerkse zijde. Knap tegen het Dordtse damesgeweld.

Helaas stond bij DeetosSnel Jimin de Vries op. De voormalig topschutter uit de Korfbal League schoot een paar prachtige ballen binnen, ondanks goede druk van Dani Hoogendoorn. Knap om te zien hoe De Vries dat steeds op de juiste momenten deed. Via De Vries en Nieuwland kwam DeetosSnel op 13-15. Nieuwerkerk kwam in de tweede helft veel minder makkelijk tot scoren dan voor de rust.

De ploeg zag DeetosSnel uitlopen naar een gaatje van drie op 13-16 en 14-17. Toch gaf Nieuwerkerk niet op. Collée met 15-17 en Stuurstraat met 16-18. Op 17-19 een goede wissel van Deetos-coach Kraaijeveld. Hij haalde de teleurstellende routinier Bjorn van Rosmalen naar de kant. Van Rosmalen was door Collée uit de wedstrijd verdedigd en kwam slechts tot 1 strafworp. Deetos-talent Randy Oosting verving hem. Op 18-20 ging ook Nieuwerkerk wisselen en kwamen Lotte Dingjan en Tim Nome in het veld. Helaas kwam DeetosSnel kort na die wissels op 18-22 door goals van Fenna Van Lee en uiteraard Jimin de Vries.

Nieuwerkerk gaf niet op en zag Hoogendoorn twee keer scoren; 20-22. En dan is het klasse als je vervolgens twee keer heel droog maar op fraaie wijze kan raakschieten. Dat deed Jimin De Vries en op 20-24 was het dan toch wel een beetje beslist. De Vries dus man of the match. Op 22-26 maakte hij ook nog eens zijn 10e treffer. Cathy van Horik bepaalde de eindstand op 23-27.

Winst dus voor titelfavoriet DeetosSnel, maar de ploeg uit Dordrecht moest echt tot het gaatje gaan tegen promovendus Nieuwerkerk. Geen punten voor Nieuwerkerk, maar toch wel een goed gevoel. Als Nieuwerkerk dit niveau kan halen in andere wedstrijden, dan zullen de punten niet lang op zich laten wachten.

Volgende week speelt Nieuwerkerk uit bij Tempo in Alphen a.d. Rijn. Tempo wist zaterdag heel knap met 24-25 bij Dalto te winnen. DSC won 19-22 bij Sporting Delta en TOP kwam met 23-22 goed weg tegen Die Haghe.

Doelpunten Nieuwerkerk: Niels Stuurstraat 5, Koen Collée 5(2), Dani Hoogendoorn 5(3), Cathy van Horik 4, Kores Punt 2, Eunice Havenaar 1 en Tim Nome 1
Doelpunten DeetosSnel: Jimin de Vries 10(1), Brett Zuijdwegt 4, Fenna Zwang 3, Nout v.d. Wal 3(1), Jordan de Vogelaere 2, Marit Nieuwland 2, Bjorn van Rosmalen 1(1), Francy Crielaars 1 en Randy Oosting 1

IJsselsport sprak na afloop van deze wedstrijd met CKV Nieuwerkerk trainer Leon Simons: