Clicky

Nieuwerkerkse kerkstoelen in Paramaribo

Copyright Omroep Zuidplas

Op 8 en 9 september jl. hebben de laders van de Stichting School hulpproject Suriname de 80e zeecontainer op de Breeweg te Rotterdam ingeladen voor verscheping naar Suriname.

Stapelbare kerkstoelen uit het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel zijn in Paramaribo aangekomen. Op zich is dat niet zo bijzonder, ware het niet dat er 69 kerkstoelen uit het Ontmoetingscentrum in deze container zijn ingeladen, die bestemd zijn voor de Sint Rosakerk in Paramaribo.

Ook zijn er Bijbels en een kindernevendienstkaars toegevoegd. Pater Romans en de parochieraad aldaar hebben de Protestantse kerk al bedankt voor de prachtige stoelen. Met deze 81e container gingen er nóg 31 stoelen naar Paramaribo. In totaal ontvangt deze kerk honderd fraaie stoelen.

Op 24 januari 2018 brengen Cees Verschoor en Aad Stuivenberg een bezoek aan deze kerk vanwege de stoelen. De komende jaren kan deze kerk weer uit de voeten met de geschonken stoelen.