Clicky

A20 informatiebijeenkomst door Rijkswaterstaat

Copyright Omroep Zuidplas

Het duurt nog tot 2021 op z’n vroegst voordat er gestart wordt met de verbeteringen aan de A20.

In het traject daar naar toe zijn omwonenden en belangstellenden door Rijkswaterstaat uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over de toekomst van de A20 op maandag 27 november.

Een belangrijke voorwaarde om niet in 2023, maar in 2021 al te kunnen starten is voorfinanciering, dit wordt door de provincie Zuid-Holland momenteel onderzocht. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is oplossingen aan het verkennen om de doorstroming en verkeersveiligheid op het traject A20 Nieuwerkerk aan den IJssel – Gouda te verbeteren. Op 13 februari dit jaar heeft Minister Schultz hiervoor het startschot gegeven.

Naast de verbreding van de A20 wordt ook gekeken naar mogelijkheden om de bereikbaarheid te verbeteren. Vanuit overheden zijn de provincie Zuid-Holland, de gemeenten Zuidplas, Waddinxveen, Gouda, Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard en regio Midden-Holland actief betrokken bij de verkenning.

Bij eerdere bijeenkomsten en via internet is de mogelijkheid geweest om ideeën aan te dragen voor dit project. Tijdens de informatie bijeenkomst wordt de uitkomst hiervan en het aankomende proces toegelicht.

De bijeenkomst heeft de vorm van een informatiemarkt. En daarnaast is er om 19:30 uur een presentatie over de resultaten tot nu toe. De informatiebijeenkomst vindt plaats op maandag 27 november tussen 17:00 uur en 21:30 uur in Hotel Nieuwerkerk aan de Parallelweg Zuid 185 in Nieuwerkerk aan den IJssel.