Clicky

Heren NHC de IJssel knokken zich naar punt

Copyright Omroep Zuidplas

Op sportpark Dorrestein speelde het keurkorps van Willem Kauffmann zondag met 1-1 gelijk tegen HC Derby.

Beide ploegen trokken fel van leer in de beginfase van de wedstrijd. Dat resulteerde aan beide kanten niet in heel grote kansen, maar na dik tien minuten wel in een strafcorner voor NHC de IJssel. Vincent Martens mocht vanaf de cirkel aanleggen en pushte de bal onberispelijk in de rechter benedenhoek onder doelman Thomas Glansdorf van HC Derby door. Na de voorsprong van De IJssel was het HC Derby dat aandrong op de gelijkmaker in de eerste helft, dat resulteerde in enkele doelrijpe kansen voor de bezoekende ploeg, ware het niet dat doelman Pascal Martens op zijn post stond. Zelfs op de momenten dat Pascal Martens het antwoord op aanvalspogingen van de Zwijndrechtenaren schuldig moest blijven waren het de goed meegelopen verdedigers van De IJssel die de bal voor de lijn wisten te stoppen.

Na rust draaide de wedstrijd meer in de richting van de Nieuwerkerkse hockeyploeg. Door de wat geforceerde aanvalsdrang van Derby ontstond er ruimte waar de aanvallers van De IJssel gebruik van konden maken. Echter vonden de spitsen telkens Derbydoelman Glansdorf op hun pad. De aanvalsdrang van NHC de IJssel leidde wat counters in voor HC Derby. Uiteindelijk was het debutant Nils Fris van HC Derby die in zo’n counter de bal in vrijstaande positie langs de uitstekend keepende Pascal Martens kon werken en zo de 1-1 op het bord bracht. Na een gele kaart en tien minuten tijdstraf van Derbyverdediger Michiel Boer, drong de ploeg van hoofdtrainer Willem Kauffmann verder aan op de drie punten, dit resulteerde niet meer in goals.

Na afloop was assistent-coach Mathieu de Jong gematigd tevreden. ‘1-1 is wel terecht, Derby heeft genoeg kansen gehad, maar Pascal Martens stond heel goed te keepen. Wij hebben daarnaast ook zat kansen gehad. In de eindfase krijgen we twee wereldkansen, die moeten erin. Wij moeten nog werken aan het rendement, maar met 1-1 kunnen we allemaal leven. Het is vervelend hoe die goal van Derby erin rolt, in de counter maken we een fout in de mandekking terwijl je op dat moment eigenlijk de betere partij bent.’ Over de toekomst en de rest van de competitie is De Jong optimistisch: ’We maken stappen, dat deden we vrijdag in de bekerwedstrijd al en vandaag misschien in wat mindere mate, maar we kunnen dat wel laten zien. Stapje voor stapje, puntje voor puntje.’

IJsselsport sprak direct na afloop van de wedstrijd met IJssel assistentcoach Mathieu de Jong: