Clicky

Springwedstrijden Bodegraven: OSS doet weer mee!

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 11 november was er een groepsspringwedstrijd in Bodegraven met meisjes 8-12jr en mix senioren team 13+ categorie D. 

In de ochtend was voor het eerst een jonge afvaardiging van turnvereniging O.S.S. Zevenhuizen aanwezig bij het groepsspringen in Bodegraven. Dit team bestond uit 9 meisjes: Senna Antonisse, Evy Goedendorp, Dyanne en Danieke de Waardt, Jasmijn Kraaijesteijn, Indy Kerste, Kimberly Giesbers, Gloria Kadirbaks en Cheyenne Huurman. Op 4 onderdelen deden zij mee: plankoline met kast, lange mat, trampoline en trampoline met kast.
Op de lange mat turnden de meiden hun beste prestatie. Ze werden 6e met 12.44 punten. Daarnaast behaalden ze een hoge score op trampoline (13.4 punten, 9e plek), 11,8 punten op plankoline kast en 10,76 met trampoline kast. Dit belooft wat voor volgend jaar!

Team 2 bestond uit één jongeman, Martijn Koelewijn, en de meiden 13+ van O.S.S. Zevenhuizen Jaimy van Elswijk, Jasmijn van der Poort, Janine van EedenPetersmann, Matthea veldhuijzen en Leonie van Erk én TOOS Waddinxveen meiden Marije Baron, Djoya Burger en Quinty Troost. Zij kwamen in de middag in actie. Op trampoline en trampoline pegasus zijn elementen zoals salto’s en overslagen verplicht, maar er is ook een keuze onderdeel waarbij een schroef of barani uitgevoerd mag worden.  Op lange mat werd er na de verplichte overslag en de synchroon beurten ook nog een enkele arabier-flik flak gesprongen. Plank kast was het best uitgevoerde onderdeel vonden de trainsters. Helaas leverde het slechts een 3e plaats op. Het verschil met de nummer 1 was echter minimaal:  nr. 1 scoorde 14.01, nr. 2 haalde 13.96 en OSS/TOOS zat daar vlak achter met 13.94 punten. Op trampoline, trampoline met pegasus en lange mat, behaalden zij respectievelijk 13.04 (derde plek), 11.72 (vierde plek) en 12.7 punten (5e plek). Volgende week gaat een deel van dit team zelfs op landelijk niveau C turnen!