Clicky

Karttalent Tim van Elleswijk (8) uit Waddinxveen bereidt zich voor op halve finale

Copyright Omroep Zuidplas

Op zaterdag 18 november volgt Tim van Elleswijk (8) uit Waddinxveen, één van de negen overgebleven deelnemers aan de Formido Talentscouting een belangrijke training bij Kartcentrum Lelystad. image

Fotograaf: Helen Withaar

De training bestaat uit techniektraining op het circuit, media- en presentatietraining en opdrachten voor sponsor-finding en signeersessies. De trainingsdag wordt georganiseerd in aanloop naar de halve finale die plaats vindt op zaterdag 23 december, waarna de grote finale op 13 januari  tijdens de Kartbeurs in Lelystad. De Formido Talentscouting werd vorig jaar voor het eerst gehouden en is speciaal bedoeld voor karttalenten tussen 7 en 10 jaar, die nog geen wedstrijdlicentie hebben. In juli en augustus 2017 zetten bijna 400 kinderen een tijd neer bij Kartcentrum Lelystad. Daarvan gingen de 12 provinciesnelsten samen met de overall snelste door naar de kwartfinale. Op 18 november komen de winnaars van de kwartfinale bijeen in Lelystad. Meer informatie: www.kartcentrumlelystad.nl/formido-talentscouting

Programma trainingsdag
9.30   - 10.00     Aanvang
10.00 - 12.00     Mediatraining
12.00 - 12.45     Karten

Locatie
Kartcentrum Lelystad
Talingweg 89, 8218 NX Lelystad

Parkeren
Gratis parkeergelegenheid bij Kartcentrum Lelystad

Camera en actie!
Na de kwartfinale in oktober zijn er nog 9 karttalenten in de race om het nieuwe karttalent van Nederland te worden. In aanloop naar de halve finale in december, organiseert Kartcentrum Lelystad een intensieve training. Christian Snoek, eigenaar van Kartcentrum Lelystad, legt uit waarom de training een belangrijk onderdeel is van de Talentscouting; "Naast goede racetechnieken, leren de karttalenten de komende weken álle facetten van de kartsport waarbij mediapresentatieskills en sponsor-finding ook belangrijke onderdelen zijn. Hoe beter je wordt, hoe meer media-aandacht daarbij komt kijken. De één is al van nature een presentatietalent maar de ander heeft hier wat extra sturing bij nodig. Het hoort erbij als je net zo beroemd wil worden als Max Verstappen. En wij denken zeker dat we dat talent in huis hebben!" aldus Christian Snoek.

Halve finalisten
De negen deelnemers die aanwezig zijn bij de trainingsdag en door zijn naar de halve finale van de Formido Talentscouting zijn:

Fabian Feliciano Rebelo (10) uit Dronten
Tim van Elleswijk (8) uit Waddinxveen
Kas de Kreek (9) uit Oosterhout
Niek van den Berge (9) uit Heinkenszand
Annabelle Brian (9) uit Winsum
Colin van Lammeren (9) uit Vinkeveen
Jayden Thien (9) uit Echt
Vincenzo Raimondo (9) uit Elst
Nick Fieten (8) uit Westerbork

Foto: Helen Withaar