Clicky

Capelse bedrijven steeds duurzamer

Copyright Omroep Zuidplas

De gemeente Capelle aan den IJssel biedt Capelse bedrijven een gratis duurzaamheidscan aan. 

Met deze scan krijgen bedrijven beter inzicht in welke maatregelen zij kunnen nemen voor een energiezuinig bedrijfspand met lagere energielasten. Inmiddels is een eerste duurzaamheidscan uitgevoerd en heeft de gemeente meerdere aanvragen ontvangen.

‘’Naast de vele acties die wij samen met partijen organiseren voor bewoners, willen wij ook het Capelse bedrijfsleven actiever bij de duurzaamheidsagenda betrekken,” zegt wethouder Duurzaamheid Josien van Cappelle. ‘’Het is een kans voor Capelse ondernemers om energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. En dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook een rendabele investering voor bedrijven.’’

David Lloyd is het eerste bedrijf dat de duurzaamheidscan al heeft laten uitvoeren. Volgens Suzanne van Houwelingen, general manager van David Lloyd Capelle waren de resultaten een eye-opener. ‘’Je weet dat er veel verbruikt wordt aan verlichting, maar dan krijg je letterlijk op papier wat je verbruikt, ook in bedragen en wat je hierop kunt besparen.’’ Adviesbureau Klimaatroute voert de scans uit bij bedrijven die zich hiervoor aanmelden. Na de bespreking van de resultaten en de maatregelen is er nog een jaar lang begeleiding vanuit Klimaatroute. Wie een gratis duurzaamheidscan wil aanvragen kan dit doen via energiewijzer@capelleaandenijssel.nl.

Duurzaamheidsagenda
Gemeente Capelle aan den IJssel heeft als doel het reduceren van de CO2-uitstoot door energie te besparen en duurzame energie op te wekken. Daarvoor werkt zij met vele partijen in de stad aan de Duurzaamheidsagenda 2015-2018. Meer informatie hierover is te vinden op www.energiewijzercapelle.nl.

Foto: Jan Kok. Op de foto: Josien van Cappelle (wethouder Duurzaamheid), Anneloes Spit (adviseur Klimaatroute) en Suzanne van Houwelingen (general manager David Lloyd Capelle)