Clicky

Weer groei bij VVV Gouda

Copyright Omroep Zuidplas

Bij VVV Gouda kijken we terug op een heel druk seizoen. Al direct rond Pasen werd duidelijk dat een groeiend aantal toeristen Gouda bezoekt.

DRUKKE TIJDEN AAN DE BALIE
Bij VVV Gouda kijken we terug op een heel druk seizoen. Al direct rond Pasen werd duidelijk dat een groeiend aantal toeristen Gouda bezoekt. Ook de VVV-balie in de Goudse Waag is druk bezocht. Januari tot en met oktober kwamen maar liefst 41.400 mensen naar de VVV-balie voor informatie over Gouda. Begin oktober waren dat al net zo veel mensen als in 2017 in het hele jaar, een stevige groei van bijna 17% ten opzichte van vorig jaar. Dat betekent dat 2017 naar alle waarschijnlijkheid met bijna 45.000 balie-bezoekers wordt afgesloten. Een ongekend aantal. Het zal de eerste keer in het bestaan van VVV Gouda zijn dat de VVV-medewerkers in de Goudse Waag op jaarbasis meer dan 40.000 gasten gastvrij hebben geïnformeerd en geholpen.

Zowel het aantal Nederlandse als het aantal buitenlandse bezoekers aan VVV Gouda groeit. Aan de balie van de VVV houdt men bij hoeveel bezoekers er zijn en uit welk land zij komen. De top vijf buitenlandse nationaliteiten is gelijk aan vorig jaar en bestaat uit Duitsers, Fransen, Britten, Spanjaarden en Belgen. Afgelopen jaar hebben zich veel meer Duitsers, Fransen en Belgen bij de VVV-balie gemeld. Ook waren er beduidend meer Spanjaarden en Amerikanen. Gouda promotie, aantrekkende economie en de opening van Landal Reeuwijkse Plassen hebben bijgedragen aan deze groei. Ook het feit dat steeds meer reisorganisaties en toeristen het drukke Amsterdam willen vermijden, zorgt voor meer toeristen naar Gouda. In de historische binnenstad van Gouda bezoeken toeristen vooral bezienswaardigheden zoals de kaasmarkt en de Sint-Janskerk, ook worden veel stadswandelingen gemaakt.

ARRANGEMENTEN
VVV Gouda wordt ook steeds vaker ingeschakeld door bedrijven, verenigingen en andere groepen om een compleet arrangement voor hun dagje Gouda samen te stellen. Ook hier zien we de een grotere vraag naar Gouda terug.

NIEUWE WINTEROPENINGSTIJDEN VVV GOUDA
De toegenomen drukte vraagt ook in de winter om ruimere openingstijden. Daarom is VVV Gouda sinds 1 november langer en ook op woensdag geopend: woensdag tot en met zondag open van 10.00 tot 15.00 uur. Op vrijdag 15 december tijdens Gouda bij Kaarslicht is VVV Gouda van 10.00 tot 22.00 uur geopend en tijdens de kerstvakantie elke dag van 10.00 - 17.00 uur. Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag is VVV Gouda gesloten. Op de dit jaar compleet vernieuwde website welkomingouda.nl staan alle openingstijden vermeld. Op de site staat alle informatie voor een leuk dagje Gouda.