Clicky

Sinterklaas is op weg naar Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag is de Sint met al zijn Pieten in Nederland aangekomen en vandaag begint zijn tocht naar Zuidplas, waar alle kinderen al naar hem uitkijken.

“Het wordt nog een lange tocht op Amerigo naar Zuidplas en vermoedelijk zal ik het laatste stuk zelfs met een helikopter moeten vliegen om op tijd te zijn, daar knijp ik me wel een beetje voor, want ik heb nog nooit gevlogen”, Dat schreef Sinterklaas in een mailtje dat de redactie van Omroep Zuidplas van Sinterklaas ontving.

De tochtregelpiet, die verantwoordelijk is voor de reis, ziet veel obstakels op weg naar Zuidplas en maakt zich grote zorgen of Sinterklaas wel op tijd zal arriveren. Sinterklaas ligt daar wakker van, hij mailde daarom “Ik zal iedere dag via mijn slimme tablet de kinderen in Zuidplas op de hoogte houden via een directe mail contact met de redactie van Omroep Zuidplas, zij hebben mij beloofd dat ook de radionieuwsmevrouw dit elke dag zal doorgeven in het regionale nieuws op de radio”.

Sint volgt natuurlijk het regionale nieuws in Zuidplas op de voet en in zijn mail van vandaag las de redactie ook: “Samen met mijn Pieten ben ik heel blij dat de burgemeester en de wethouder maatregelen hebben genomen tegen de overlast van hondenpoep, dat scheelt dit jaar veel gedoe onder de Pieten die daar natuurlijk juist intrappen en Sinterklaas hoeft ook niet alsmaar naar de grond te kijken waar hij loopt”.

Maar Sint volgt ook de sociale media in Zuidplas en hij mailde dat hij op Jebentnieuwerkerker.nl gelezen heeft dat er sinterklaascadeaus te zien zijn, drijvend in de Ringvaart en dat er pakjes in bomen hangen, o.a. in het Groene Hartpark in Nieuwerkerk aan den IJssel. Jebennieuwerkerker.nl houdt die ontwikkeling nauwlettend en ook voor Omroep Zuidplas in het oog.

(Redactie): de mailtjes van Sinterklaas komen regelmatig binnen bij Omroep Zuidplas en ook zijn sociale media Pieten beginnen daar nu mee, dus luister morgen naar het regionale nieuws van Omroep Zuidplas op de radio voor meer informatie en kijk op deze website voor het vervolg.

Twitterbericht van de ‘tochtregelpiet’: Onzeker of @Sinterklaas op tijd in @Zuidplas kan zijn, veel #tegenwind en, vooral op A4, A12 en A20 lange #files te verwachten en veel #dorpen onderweg te bezoeken.

Twitterbericht van burgemeester Gert-Jan Kats: Lees dat @SintNicolaas op veel plekken vandaag voet aan wal zet. Dan heeft hij volgende week mooi tijd de dorpen van @Zuidplas aan te doen! 25nov @Moerkapelle @Moordrecht @Nieuwerkerk @Zevenhuizen

Voorlopig programma voor aanstaande zaterdag: Als alles goed gaat komen Sinterklaas en de hoofdpiet zaterdagochtend als eerste aan in Moerkapelle, daar zal Sinterklaas om 9:45 uur per helikopter landen op het Noordeinde nummer 79, ook wel bekend als het "schapenweitje". Daarvandaan gaat hij met zijn Pieten naar het dorpsplein voor de kerk om alle kindertjes van Moerkapelle te zien.

Vervolgens zal Sinterklaas ook dit jaar per boot weer Nieuwerkerk aan den IJssel aan doen. Daar verwachten we, dat we hem tussen 12:45 en 13:00 uur mogen begroeten in het Oude Dorp. Al waar het Sinterklaas gezelschap met alle Pieten aan wal zal komen voor een wandeling door de Dorpsstraat en een tocht per auto naar het Winkelcentrum Dorrestein en het Winkelcentrum de Reigerhof. Ook dit jaar is er weer een kindervoorstelling, die plaats vindt bij Fabia’s Dance Center aan de Bospolderstraat 10 (voormalig Ontmoetingscentrum). De zaal gaat om 14:45 open en de voorstelling start om 15:00u. Toegang is gratis.

In Zevenhuizen komen Sinterklaas en zijn Pieten ook weer met de boot aan. Om 13:45 uur zal hij met zijn Pieten van de Catgesbrug naar de Loswal varen. Vanaf hier gaat het verder naar het Dorpsplein om verwelkomt te worden in Zevenhuizen.

Het wordt een lange dag voor Sinterklaas want om 16.45 uur worden hij en zijn gezelschap verwacht in Moordrecht bij ’t Ambacht op het plein van het bedrijfsverzamelcomplex Ambachtstaete (bij tankstation Van Gennip). En daar wacht Sinterklaas en alle Pieten ook nog een heel programma en een groot feest.

De verwachting is dat Burgemeester Gert-Jan Kats en kinderburgemeester Quinty Kalmeijer de Sinterklaas en zijn gezelschap zullen verwelkomen in de vier dorpen.