Clicky

Kerstmarkt in de Oosterkerk

Copyright Omroep Zuidplas

De nieuwe gemeente van de Oosterkerk is achter de schermen al volop bezig met het voorbereiden van de Kerstmarkt. Het wordt ook dit keer weer een feestelijk en sfeervol gebeuren, zo middenin in de wijk. Het evenement is nog grootser opgezet dan vorig jaar.

Voor de ingang van het gebouw worden de bezoekers al verwelkomd met een heuse kerststal. Ook leuk voor de kinderen. Bij binnenkomst merkt men reeds snel, dat de unieke vorm van het gebouw zich uitstekend leent voor een gezellige rondgang langs de kraampjes, met uitsparingen voor intieme zithoekjes.

Er is van alles te beleven en te consumeren. De verschillende stands hebben uitstallingen met zelfgemaakte kerststukjes, leuke hebbedingetjes, eigen gefabriceerde snoeperijen en noem maar op. Ook kan men er terecht voor het kopen van sieraden. De verloting van een mooi kerststuk en een steigerhouten kerstboom vormt een extra attractie. Aan de inwendige mens wordt natuurlijk ook gedacht. Met het nuttigen van koffie met gebak, soep, broodjes gezond/hamburger en dergelijke, kan men zich heerlijk tegoed doen. Met de komst van kinderen is eveneens rekening gehouden, er valt voor hen nogal wat te ondernemen. Zij kunnen sieraden maken, Marshmallows roosteren, windlichtjes versieren, foto (laten) maken in de kerststal en Marshmallows raden in een pot.  Een noviteit dit jaar is, het inrichten van een gedeelte van de ruimte voor tweedehands, maar weliswaar mooie kerstspullen.

Als voorloper op het kerstgebeuren thuis, is een bezoek aan de kerstmarkt alleszins de moeite waard en biedt tevens een prachtige gelegenheid voor het tijdig en voordelig kerstshoppen. Met de opbrengst van de verkoop van spullen worden goede doelen gediend. Het gaat dan om de verbouwing van de kerk en het diaconale jaardoel LUMA. Dit laatste is een project voor extra onderwijs van zwarte kinderen in achterstandswijken in Zuid-Afrika.

De voorbereidingsgroep verwacht een grote opkomst van bezoekers en hoopt er met hen een mooie en gezellige middag van te maken.

De kerstmarkt is op zaterdagmiddag 9 december van 13.30 tot 19.00 uur in de Oosterkerk. Adres: De Vallei 2, 2905 NP, Capelle aan den IJssel.