Clicky

Samenwerkingsovereenkomst onderwijshuisvesting Moerkapelle

Copyright Omroep Zuidplas

Op woensdag 22 november 2017 vindt de starthandeling plaats voor het allereerste energieneutrale schoolgebouw in Zuidplas.

Het gaat om de nieuwbouw van de Keijzerschool en Rehobothschool in de
nieuwe wijk Jonge Veenen in Moerkapelle. Na de feestelijke eerste paalhandeling tekent wethouder Rik van Woudenberg de Samenwerkingsovereenkomst met beide scholen. Hierin worden de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van alle partijen geregeld. Eerder stelde de gemeenteraad een aanvullend krediet beschikbaar voor de nieuwbouw van toekomstbestendige onderwijshuisvesting.
De Keijzerschool en Rehobothschool zijn bouwheer en de gemeente heeft een toetsende rol. De voorbereidingsfase is inmiddels afgerond. Naar verwachting zal het nieuwe schoolgebouw eind november 2018 worden opgeleverd. De leerlingen, het onderwijspersoneel en de bibliotheek zullen in de Kerstvakantie 2018 naar het nieuwe schoolgebouw verhuizen.

Foto: Logo Keijzerschool