Clicky

Sinterklaas is op weg naar Zuidplas (Woensdag)

Copyright Omroep Zuidplas

Iedere dag stuurt Sinterklaas een mailtje over zijn belevenissen tijdens de reis naar Zuidplas, want hij maakt zich grote zorgen of hij wel op tijd in Zuidplas zal kunnen arriveren.

Op ons advies (redactie) om naar het winkelcentrum te gaan om daar de grote scheur in de mantel van Sinterklaas te laten repareren, heeft Sinterklaas de “maakPiet“ op onderzoek vooruit gestuurd naar Zuidplas, dat stond in de laatste mail van Sinterklaas. Dus voor alle kinderen, kijk naar hem uit, want hij staat erom bekend dat ie makkelijk verdwaald en dan kunnen jullie hem de weg wijzen.

(Blog van Sinterklaas) Woensdag: Wat een spannende dag, we waren net weer uitgevaren en kwamen terecht op een brede rivier, en toen…en toen…. En toen…..lag de boot opeens helemaal stil, ze dreef gewoon stil op het water, de golfjes sloegen zachtjes tegen de romp van de boot aan, alles bewoog, de bomen op de oever, de wolken in de lucht, de wieken van een molen zagen we in de verte draaien, maar de boot lag stil. Alle pieten begonnen over het dek heen te rennen en elke Piet gaf de ander de schuld dat de boot niet meer bewoog, hij bewoog wel een beetje, maar dat kwam door de golven, de motor deed het niet meer. O o wat spannend en het is gauw zaterdag en de kinderen in Zuidplas wachten op me. Ik liet een diepe zucht van verlichting toen de boot weer begon te varen, want gelukkig was er een technische meneer aan komen varen met een kleine roeiboot, die had verstand van zo’n ouderwetse Sinterklaasboot en die heeft alles weer in orde gemaakt, gelukkig, gelukkig.

Sinterklaas mailt verder dat er op de reis nog veel meer hindernissen zijn, want na de scheur in de mantel en de motorpech met de boot verbleken deze problemen bij de volgende waarmee hij en zijn Pieten geconfronteerd worden.

Want Sinterklaas mailde later dat hij vanmorgen achter zijn toetsenbord van de slimme Tablet zat en opeens gingen er allemaal lichtjes branden onder de toetsen. Wel verdorie zegt Sinterklaas, dat is die verdraaide Kerstman, die veel te vroeg in het land is aangekomen en allemaal streken uithaalt met lichtjes. Irritant die lichtjes, hoe krijg ik die nu uit dacht Sinterklaas. Van alles proberen op zijn toetsenbord hielp niets. Dan maar weer vragen om een oproep door de nieuwsmevrouw van Omroep Zuidplas. De slimme kinderen in Zuidplas weten daar vast wel raad op, als ik ze zo bezig zie met slimme tablets.

Twitterbericht van ‘motorbootpiet’ #grotepech #liggenstil #motorstil @Zuidplas Komen nooit meer op tijd aan. #watnu

Twitterbericht van de ‘maakpiet’ #kan @Zuidplas niet vinden #verkeerdeafslaggenomen #veelfilesonderweg

Twitterbericht van de ‘tabletpiet’ #sabotage door @Kerstman #toestenbord lijkt op #kerstboom @Sinterklaas kan niet meer mailen #zoekennaaroplossing