Clicky

Sinterklaas is op weg naar Zuidplas (Donderdag)

Copyright Omroep Zuidplas

Iedere dag stuurt Sinterklaas een mailtje over zijn belevenissen tijdens de reis naar Zuidplas, want hij maakt zich grote zorgen of hij wel op tijd in Zuidplas zal kunnen arriveren.

Vandaag was de ellende compleet aan bord van de pakjesboot. Alle zwarte Pieten waren ziek, zwak en misselijk. Geen wonder, want ze komen direct uit het warme Spanje naar het toch wel kille Nederland. En de ‘sjaalPiet’ was door omstandigheden thuis gebleven waardoor er geen enkele warme sjaal aan boord is voor de Pieten. Sinterklaas zelf zit elke dag bij de warme kachel met warme kruiken aan zijn voeten en was tot heden gespaard gebleven voor de griepvirus. En in Spanje had hij de griepprik gehad. De Pieten zijn allemaal bang voor die prik en hadden dat stiekum ontweken, door ineens heel druk te zijn met pakjes inpakken.

(Blog van Sinterklaas) O o wat erg, wat erg, toen ik vanmorgen opstond zag ik dat de hele grote scheur in mijn prachtige allerbeste mantel er nog steeds inzat, hoe die er in gekomen is, weet ik niet, maar het ergste is nog dat de maakpiet nog steeds niet in orde is en de mantel niet kan maken, en er is geen andere piet die het zo goed kan als hij. O o hoe moet dat nou? Ik ging met de mantel naar hoofdpiet en ook hij wees nog eens op het advies van de omroepmevrouw om naar het winkelcentrum te gaan, Dat was waar ook: de maakpiet zou dit gaan onderzoeken en hij was nog niet terug, hoe kan dit? Hoofdpiet opperde dat ik in geval van nood ook wel mijn doordeweekse mantel aan kon doen, maar dat KAN toch niet, ik wil er echt op mijn best uitzien, je gaat niet op bezoek met een oude mantel aan, nee, dat kan echt niet. Ik was er de hele dag verdrietig van….wat zou het fijn zijn als er een oplossing kwam. Maar ik heb er een zwaar hoofd in.

Sinterklaas mailde later dat de boot voor korte tijd aangemeerd is geweest bij een dokterspost, en daar kregen de zieke Pieten medicijnen, hoestdrank en alsnog de griepprik. Nog twee dagen te gaan, dus met wat geluk zijn alle Pieten weer beter als Sinterklaas in Zuidplas aankomt.

Maar zo mailde Sinterklaas “ hoe gaat het nu met die pakjes die in het water lagen en in bomen hingen in Zuidplas” Van Jebentnieuwerkerker had hij niets meer vernomen. Hij hoopte erop dat dit maar goed zou komen. Kinderen die natte pakjes moeten uitpakken, kan natuurlijk niet.

Twitterbericht van ‘sjaalPiet’ #zitinSpanje #allesjalenzijnhier #beterschap voor alle @Pieten en goede aankomst in @Zuidplas #zelfgeengriepprik gelukkig!

Twitterbericht van de ‘maakpiet’ kan @Zuidplas nog steeds niet vinden #vraagoveral #niemandweetdeweg #sturen me alle #kanten op

Twitterbericht van de ‘tabletpiet’ #sabotage door @Kerstman #toetsenbord lijkt op #kerstboom @kinderen in @Zuidplas weten jullie de #oplossing?