Clicky

Sinterklaas is op weg naar Zuidplas (Vrijdag)

Copyright Omroep Zuidplas

Iedere dag stuurt Sinterklaas een mailtje over zijn belevenissen tijdens de reis naar Zuidplas, want hij maakt zich grote zorgen of hij wel op tijd in Zuidplas zal kunnen arriveren.

Het was een zware week voor Sinterklaas, de weg naar Zuidplas lag niet echt geplaveid voor hem. Maar Sint heeft met zijn Pieten veel vertraging opgelopen en het zal kunst en vliegwerk vragen om overal in Zuidplas op tijd te zijn. Gelukkig kan Sint het laatste deel met de helikopter vliegen en dat gaat veel sneller dan de ‘oude’ Sinterklaasboot. Maar Sint heeft wel nog even contact gehad met Leen de Koning, de weerman van Omroep Zuidplas. Want als er mistig weer voorspeld wordt, dan wordt er misschien niet gevlogen. Sint roept in ieder geval alle kinderen op in alle dorpen van Zuidplas op om naar zijn aankomst en intocht te komen.

(Blog van Sinterklaas) Ik weet nog steeds niet wat ik moet doen aan die kapotte mantel, ik liep in mijn rode werkpak het dek op en neer en schudde mijn grijze hoofd eens. Hoe moet het toch? Hoe moet het toch? Opeens hoorde ik de stoomfluit van het schip en dat betekende dat er een ander schip te zien was, toen ik weer naar het dek ging zag ik hoofdpiet staan met de verrekijker, en die gaf hij aan mij, ik keek er door en zag onze kleine roeiboot aan komen varen. ( dus geen schip) Er zat één van mijn pieten in met, zag ik het goed? Een oudere dame. Wat was er nu gebeurd, zo vertelde de roeipiet mij later, hij zag mijn verdriet vanwege de scheur in mijn beste mantel en is ‘s nachts toen ik sliep, naar de wal gevaren, dat duurde wel een paar uurtjes, en toen hij in de haven van een dorpje aan kwam ging hij op zoek naar een kleermaker.

Die heeft hij gevonden, want hij zag op de gevel staan ‘Kleermaker, de beste van het land’ , hij heeft heel hard aan de bel getrokken, de vrouw van de kleermaker keek uit het raam en zag mijn piet staan. Toen ze vroeg wat er aan de hand was, vertelde piet van de scheur in mijn beste mantel. Ze vond het eerst niet fijn dat ze in de nacht wakker werden gemaakt, maar toen ze het aan haar man ging vertellen zei hij dat hij niet weg kon, want de andere dag had hij het te druk, maar “jij kunt net zo goed en netjes kleren maken als ik, dus ga jij maar met piet mee, en maak sint blij. De vrouw werd bij ons aan boord geholpen, de naaimand werd haar aan gegeven en ze ging aan de slag. O wat een geluk dat de scheur precies in een plooi van de mantel zat, maar al was dat niet zo geweest, dan had zij het toch onzichtbaar kunnen maken, wat een knappe naaister. Ze krijgt een mooi kado’tje van mij, haar naaimand was wat versleten en ik zorgde ervoor dat zij een nieuwe kreeg, ze was er heel blij mee, en ik? Ik was opgelucht en werd weer helemaal vrolijk, want nu kan ik toch met mijn mooiste mantel de kinderen gaan begroeten.

Want morgen? Morgen is de dag van mijn aankomst in Zuidplas en ook in het dorp Nieuwerkerk aan den IJssel. Ik kijk er naar uit om al die kinderen weer terug te zien.

Twitterbericht van ‘motorbootpiet’ #geenverstandvan #helikopters #sneleencursusvolgen? #kandatmaargoedgaan naar @Zuidplas

Twitterbericht van de ‘maakpiet’ #ppfffffff @Sint heeft #mooistemantel aan in @Zuidplas #veeldankaanvrouwvankleermaker

Twitterbericht van de ‘weerPiet’ #hopenopdroogweer in @Zuidplas #geenhoogtevreesvoor @Sinterklaas

Foto:bron De woudklank