Clicky

Wethouder Brigitte Leferink reikt eerste kinderpakket uit in Waddinxveen

Copyright Omroep Zuidplas

Wethouder Brigitte Leferink geeft maandagmiddag 27 november om 15.30 uur het startschot voor de uitreiking van het zogenoemde Kindpakket.

Ruim 360 kinderen van gezinnen die het financieel gezien moeilijk hebben ontvangen volgende week zo'n pakket. Het is door de gemeente Waddinxveen samengesteld en bestaat uit waardebonnen voor een bedrag van ca. € 170,-. Deze kunnen worden besteed bij diverse winkeliers in Waddinxveen, zwembad De Sniep en de bioscoop in Gouda. Daarnaast is er een waardebon van Het Ondernemers Platform Waddinxveen (OPW). Het pakket is bestemd voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar.

De kinderen hebben afgelopen week van de gemeente een brief gekregen waarin zij worden uitgenodigd het Kindpakket te komen ophalen. Dit kan op meerdere dagen in de week van 27 november t/m 1 december in Cultuurhuys De Kroon in Waddinxveen.

Waddinxveen ontvangt net als alle andere gemeenten in ons land van het Rijk financiële middelen voor het samenstellen van een Kindpakket. Deze middelen mogen uitsluitend aan kinderen van 0 tot 18 jaar worden besteed. Het Rijk heeft bepaald dat deze middelen niet in geld mogen worden uitgekeerd, maar uitsluitend in goederen of via andere voorzieningen.