Clicky

Workshop kinder-EHBO voor vrijwilligers

Copyright Omroep Zuidplas

Op 27 november jl. volgden 18 vrijwilligers van diverse kinderclubs uit Capelle een praktische workshop kinder-EHBO.

Deze werd georganiseerd tijdens het Kinderclubcollectief. De workshop werd verzorgd door Maïthé via BHV.nl en is mogelijk gemaakt door Welzijn Capelle.

“Het idee is ontstaan tijdens een van de eerste bijeenkomsten van het Kinderclubcollectief tijdens de gesprekken over veiligheid en verantwoordelijkheid tijdens de kinderclubs,” aldus kinderbuurtcoach Nikki ten Zijthoff. “De vrijwilligers hebben zelf aangegeven dat zij meer willen weten over het verlenen van EHBO bij kinderen. Samen met BHV.nl is het idee ontstaan om de meest voorkomende ongelukjes te behandelen in de vorm van thematafels die de vrijwilligers in kleine groepjes bezochten.”

De vrijwilligers vonden het een leerzame avond. Onderdelen die zij geoefend hebben zijn: vinger tussen de deur, verstikking en verslikking, schaafwonden, tand door de lip, verbranding en pleisters plakken. De avond begon met een uitleg, waarna zij zelf aan de slag gingen. Na afloop ontvingen zij allemaal een certificaat van deelname. De praktische workshop kinder-EHBO was eenmalig, maar de deelnemers vonden het erg leerzaam en willen graag een vervolg waarin nog meer onderwerpen behandeld kunnen worden.

Het Kinderclubcollectief
De bijeenkomsten van het Kinderclubcollectief rouleren wat betreft locatie. Op 27 november was het voor het eerst in De Hoeksteen, de kerk aan de Rivierweg. Op woensdagmiddag organiseert een aantal vrijwilligers wekelijks een kinderclub. Voorheen deden zij dit in de Meerpaal. Dit gebouw is verkocht, maar gelukkig konden zij terecht in de Hoeksteen.