Clicky

Voedselbank Nesselande gesloten

Copyright Omroep Zuidplas

Het uitdeelpunt van de voedselbank in Nesselande is onlangs gesloten door een samenloop van omstandigheden. Allereerst liep het aantal klanten dit jaar hard terug. Daarnaast is de Voedselbank Rotterdam, waar dit uitdeelpunt onderdeel van is, bezig met een reorganisatie.

In het verleden werden alle kratten op donderdag gevuld en op vrijdag uitgegeven. Daarmee beperkte men zich, want verse producten welke op maandag beschikbaar kwamen konden op vrijdag niet meer worden uitgegeven. Landelijk wordt er nu naar gestreefd om vijf dagen per week producten aan te nemen en uit te geven.

Ook zoekt men naar mogelijkheden om bij de uitgifte een “supermarktmodel” te hanteren, waarbij klanten door de “winkel” lopen en onder begeleiding van een vrijwilliger producten mogen kiezen. Tevens wil Rotterdam proberen het aantal uitgiftepunten (dat ooit meer dan 40 was) te reduceren.

Het uitgiftepunt in de Kristal (Nesselande) had voor de voedselbank geen ruimte beschikbaar op de donderdag, en ook was er geen ruimte om hier met een “supermarktmodel” te gaan werken. Daarnaast was het voor de Kerk in Nesselande (die dit uitgiftepunt had opgezet en beheerde) lastig om voor de donderdag voldoende vrijwilligers te vinden. Alles bij elkaar reden om hier te stoppen en de overgebleven klanten door te verwijzen naar de Open Hof aan de Hesseplaats in Ommoord.