Clicky

Heren VCNesselande/CAS CRM passend in mineur, dames hebben de smaak van winnen te pakken

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van CAS CRM/ZVH speelden zaterdag tegen HLB van Daal/DS in Den Dungen. De dames van Nesselande wisten de lijn van het winnen zaterdag tegen Studentfiets USV/Protos verder te vervolgen.

HEREN:
Den Dungen - CAS CRM/ZVH speelden zaterdag tegen HLB van Daal/DS in Den Dungen en wisten dat zij het zwaar zouden tegen deze nummer vier van de Topdivisie. Dit werd en via de setstanden 25-21, 25-13 wisten de gastheren met 3-0 te winnen en keerde CAS CRM met lege handen naar huis.

Trainer/coach Kristian van de Wel de volgende basis kwam in het veld: Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Ludrich Inocente, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij, Max van Mullem en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren kregen gelijk een ontketend DS tegen over zich, die liet zien waarom zij op een vierde plaats staan. CAS CRM kreeg de opslag van DS passend niet goed onder controle en liep achter de punten aan. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde met zijn wissels er kwam geen verbetering in en HLB van Daal wist deze set met 25-21 binnen te halen. In de tweede set kwam er geen verandering, CAS CRM kon passend geen vuist maken en zag de thuisploeg snel uitlopen en deze set met 25-13 winnend afsluiten. In de derde set nam Tristan Keijzer de positie van Chris van Mullem over. De Zevenhuizense ploeg bleef het moeilijk houden en keek weer snel tegen een achterstand aan.

Bij 12-7 bracht coach Kristian van der Wel, Max Nieuwstad binnen de lijnen voor Max van Mullem om weer wat anders te proberen. Het effect duurde lang voordat te zien was, CAS CRM kon in deze fase van de wedstrijd toch aanhaken en met 17-18 even voor komen. De thuisploeg liet zich niet verrassen en kwam met een sterke service weer terug en kon deze set met 25-21 afsluiten. Voor de Zevenhuizense ploeg is het nu de wonden te likken en zich in de komende week herstellen om het zaterdag in eigen huis om 19.30 uur weer tot een goed resultaat te komen tegen het team van Volley Tilburg. Daar zullen zij de steun van hun supporters erg nodig hebben.

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Nesselande wisten de lijn van het winnen zaterdag tegen Studentfiets USV/Protos verder te vervolgen en wisten met een sterke service als basis de thuiswedstrijd, via de setstanden 22025, 25-23, 25-13 en 25-22 met 3-1 te winnen.

Trainer/coach William Klaver bracht de volgende basis binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Kris Raaijmakers en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin Protos bij vlagen onder druk te zetten met hun service. Protos wist bij rally’s goed te verdedigen kon halverwege gelijk komen. Bij de stand 22-22 werden de beide teams buitenspel gezet door het scheidsrechterlijke duo. Het werd voor zowel speelsters als publiek heel onduidelijk wat er gaande was. Hier kon Protos beter mee overweg en kon deze set met 22-25 naar zich toehalen. Nesselande ging in de tweede set gelijk op weg naar een voorsprong. Serverend wist Alaska Zwaanswijk de druk op te bouwen, waarna Marleen van Vliet blokkerend het punt wist binnen te halen. Nesselande wist uit te lopen naar een 21-17 voorsprong. Protos wist door een sterk blok en wat missers aan Nesselande zijde de stand op 23-23 brengen. Vera Bruggeman in het veld gekomen voor Kris Raaijmakers wist Nesselande op setpoint te brengen en na een sterke service wist Margo de Wilde met haar kill blok de set met 25-23 af sluiten.

De derde set verliep in het begin stroef. Bij 6-7 werd Alaska Zwaanswijk door coach William Klaver vervangen, vanwege een handblessure, met Enine Legierse. Protos maakte van deze verandering gebruik om door te stoten naar een 8-12 stand. Nesselande wist de opslag terug te halen en met Chiara Broek aan de opslaglijn wist Nesselande het tij te keren en kon de stand naar 17-13 brengen. Wat de coach van Protos ook probeerde met zijn wissels, het hielp niet. Nesselande was los en met de laatste service van Marleen van Vliet, een clean ace, werd deze set met 25-13 afgesloten. Protos begin in de vierde set voortvarend en zorgde met een sterke aanval ervoor dat zij een lichte voorsprong namen. De Zevenhuizense dames wisten dit goed te pareren en de passing verliep steeds beter. In de eindfase kwam Romy de Gier en Kris Raaijmakers er in voor Vera Bruggeman en Chiara Broek een regelmatig verlopen dubbele wissel om aan het net een optimaal blokerende en aanvallend trio te hebben. In deze laatste fase wist Marleen van Vliet met haar aanval goed te scoren en kon deze set afgesloten worden met een 25-22 eindstand. Hiermee werd de 3-1 winst een feit en kon Nesselande weer vier punten aan hun conto bijschrijven.

Zaterdag 9 december spelen de dames van Nesselande om 17.30 uur in Nieuwegein tegen het tweede team van NVC die de punten hard nodig hebben en het voor Nesselande lastig zullen maken.