Clicky

Rob Rosbergen over 'Het Gebeurd op Kortenoord'

Copyright Omroep Zuidplas

Op 14 en 15 december word het weer werkelijkheid: 'Het Gebeurd op Kortenoord'. Zuidplas in het Weekend sprak hierover met Rob Rosbergen van stichting 'Molen Kortenoord' en mede organisator van 'Het gebeurd op Kortenoord'.

De samenwerking van eetcafé Rustwat, ASVZ Dagbestedingscentrum Korenaer en Molen Windlust krijgt dan extra gestalte met een mooie Kerstmarkt.

Verschillende kraampjes zullen Kerstspullen verkopen gemaakt door cliënten van de ASVZ. Er is een Rad van Avontuur. Er speelt een DJ muziek en op vrijdag treed Popkoor POKOMO op.

Ook zijn er kramen met Kerstspullen door Huisvlijt of van Hergebruikte materialen en Duurzaam gemaakt. Een kraam met Rotterdamsche smaken, denk aan kaas, bier, chocola enzovoort.

De kraam van de molen is ingericht voor het spel 21. Door een kaartje te kopen van 50 cent en het geluk te hebben dat u met de opengemaakte strookjes een getal heeft tussen de 17 en 21 (dus soms op tijd moet passen en geen strookje meer open te trekken) maakt u kans op hoofdprijzen als gevulde boodschappen tassen en andere mooie prijzen. Ook kunt u meedoen met de actie “Zelf de wieken in beweging zetten en de wieken weer vangen (=remmen) Doet u dit, altijd onder begeleiding van de molenaar correct dan wacht U een heus certificaat. Kostprijs van deze actie is 10 euro en dat komt ten goede aan de onderhoudskas van de molen. Ook de opbrengst van het 21 vloeit in deze kas.

Op de kerstmarkt kunt u natuurlijk ook allerlei winterse kost kopen en proeven. Denk aan Glühwein, Snert, Warme Chocolade melk en andere lekkernijen.
Kom dus gerust donderdag vanaf 18,00 uur tot 21.00 uur en/of vrijdag van 16.00 tot 21.00 uur en zie: Het gebeurd op Kortenoord.

Omroep Zuidplas' Zuidplas in het Weekend sprak hierover met Rob Rosbergen van stichting 'Molen Kortenoord' en mede organisator van 'Het gebeurd op Kortenoord':