Clicky

Dames VCN verliezen opnieuw nipt, heren lopen uit op concurrentie

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag speelden de dames van Laudame Financials/VCN D1 in de Prima Donna Kaas Arena van Huizen. Bij de heren stond de streekderby tegen Next Volley Dordrecht op het programma. IJsselsport sprak na afloop van de wedstrijden met beide coaches.

DAMES:
Laudame Financials/VCN Dames 1 verliest wederom nipt
Zaterdag 2 december waren zowel Maatwerkers/VCN D2 als Laudame Financials/VCN D1 te gast in de Prima Donna Kaas Arena van Huizen. Maatwerkers/VCN Dames 2 wist twee sets met ruime cijfers te winnen maar helaas werd er toch verloren met 3-2.

Anouk van Maatwerkers/VCN Dames 2 sloot na haar eigen wedstrijd weer bij ons aan ter vervanging van Juliëtte Mol. Juliëtte kon gelukkig zelf weer op de bank plaats nemen en vervulde haar rol als organisator van de wisselbordjes met verve.

De eerste set ging Laudame Financials/VCN Dames 1 met veel vuur van start met Tess, Marjolein, Dominique, Kirsten, Tessa, Maureen en Bjorna in de basis. Bjorna had goed zicht op de “net-uit”- services van Huizen. Puntje voor puntje werd de voorsprong uitgebreid in het begin van de set. Helaas kwamen we aan het eind langzaam de voorsprong kwijt. Mede door een dubieuze waarneming van de lijnrechter kwamen de dames uit Capelle niet op set-point. Waarna ze zelf de setwinst verspeelde en de set met 25-23 naar de dames van Prima Donna Kaas ging.

Set twee en drie werden een waar gevecht. Maureen werd in de tweede set vervangen door Ilse die er meteen volle bak tegenaan vloog. De blokkering stond als een huis waardoor Huizen moeite had met scoren. Tessa toverde in de tweede set zelfs een ware Ngapeth bal uit de hoge hoed. Beide sets werden met hard werken en goed spel binnen gewonnen met 25-22!

Met deze 2-1 voorsprong ging Laudame Financials/VCN Dames 1 uiteraard voor de 3-1 overwinning. Helaas stonden ze in de vierde set binnen no-time tegen een flinke achterstand aan te kijken. Aanvallend had Huizen hun spelletje iets aangepast om ons blok te omzeilen. De tactische omzettingen en wissel konden hier helaas niet genoeg verandering meer in brengen voor de dames van VCN. Op het eind van de set wisten ze nog iets dichterbij te komen maar helaas werd de vierde set verloren met 25-19.

Wederom een 5 setter dus. Helaas keek VCN in deze vijfde set ook al snel tegen een achterstand aan. Voor het wisselen van kant wisten ze gelukkig nog weer wat in te lopen op Huizen dus gingen ze met een minimale achterstand naar de andere kant. Deze inhaalslag konden ze helaas niet meer voortzetten. Huizen maakte de set vakkundig af en won met 15-9. Helaas dus twee maal een 3-2 verlies in de Prima Donna Kaas Arena.

Volgende week speelt Laudame Financials/VCN Dames 1 op Super Saturday tegen SV Dynamo uit Apeldoorn.

HEREN:
Maatwerkers/VCN Heren 1 loopt uit op concurrentie
Op zaterdag 2 december stond de streekderby tegen Next Volley Dordrecht op het programma. Op papier een wedstrijd die ruim gewonnen moest worden en in de wetenschap dat directe concurrenten Rijswijk en Voerendaal lastigere wedstrijden hadden kon dit wel eens een mooi weekend worden voor de Maatwerkers van VCN! Echter kampt ook VCN met enkele problemen. Zo was Thomas Boerefijn al enkele weken niet beschikbaar wegens een enkelblessure, kampt Rowan met een schouderblessure en was Stefan uitgeschakeld door een elleboogblessure. Daarbij opgeteld nog enkele pijntjes en griepjes en de wisselmogelijkheden waren dus beperkt voor VCN. Gelukkig moest heren 2 van VCN vooraf tegen de reserves van Dordrecht waardoor enige aanvulling mogelijk was. Bovendien was Robert weer beschikbaar na een periode in Amerika te hebben gezeten.

De eerste set werd begonnen met Thomas Tournier, Roland, Ralph, Lucas, Cain, Daan en Rogier. De mannen van Maatwerkers begonnen deze set overweldigend. Met een prima servedruk werd Dordrecht onder druk gezet waardoor de blokkering goed uit de verf kwam. Daarnaast was men scherp wanneer kansen zich voordeden en was de side out goed verzorgd. Een zeer nette 25-10 setwinst voor VCN was het gevolg.

Daarna begon de motor enigszins te haperen. De servedruk viel weg en Dordrecht kwam beter in het spel. Hierna volgden 3 sets met een vergelijkbaar verloop. Maatwerks speelde telkens niet geweldig waar Dordrecht zelfs kansen op setwinst had. Dordrecht wist de kansen echter niet te verzilveren en de Maatwerkers toonden zich wel effectief. Dit leidde tot 3 marginale setwinsten.

Al met al een wedstrijd om snel te vergeten maar toch ook een mooi weekend nadat bleek dat Voerendaal punten morste tegen Krimpen en Rijswijk onderuit ging tegen Utrecht. Hierdoor staat Maatwerkers VCN momenteel 9 punten los op nummer 2 Voerendaal en 14 punten op nummer 3 Rijswijk. Tel daarbij op een langzaam leegstromende ziekenboog en er kan niet anders geconcludeerd worden dat Maatwerkers VCN er richting het einde van de eerste seizoenshelft goed voor staat!

Voor de winterstop staan nog wedstrijden tegen Velo en Sliedrecht op het programma. Te beginnen met de thuiswedstrijd tegen Velo van aanstaande zaterdag om 17:00!

Beluister hier de interviews in het sportprogramma IJsselsport over deze wedstrijden met de coach van de VCN dames Ivo Munter(boven) en coach van de VCN heren Ferry van Hal(onder):