Clicky

Onnodig verlies van VV Nieuwerkerk(zo) tegen Hoogland

Copyright Omroep Zuidplas

Het was het competitiedebuut van O17 doelman Michele van der Eijk. Een vroege tegentreffer. Voor rust een 4-4-2 tactiek die niet werkte vanwege de ontbrekende diepgang vanuit het middenveld.

Een tegenstander die in de eigen doelman het beste aanspeelpunt zag. Na rust Nieuwerkerk met een dubbele wissel terug naar de vertrouwde speelwijze. Het overwicht werd nu onvoldoende uitgebuit. Twee keer aanvallend balverlies en daardoor twee keer weggecounterd. Het waren pijnlijke feiten en zo onnodig tegen een angstig en defensief ingestelde tegenstander.

Trainer Omar Khan kende zo zijn personele problemen. Doelman Sander Hoffmann nog altijd uitgeschakeld. Zijn stand-in Delano Kortstam kwam te laat. Trainer Omar Khan schroomde niet de jonge doelman Michele van der Eijk te laten debuteren. Verder ontbraken vanwege blessures, Rowendey Schoop, Shanon Koetsier en Justin Spruijt.

Een vroege treffer speelde de thuisclub in de kaart. In de tweede minuut mocht het vanaf de rechterkant een vrije trap nemen. De bal kwam hoog bij de tweede paal en werd daar met het hoofd voor het doel gebracht. Ook de tweede kopbal was een prooi voor Hoogland en zo begon Nieuwerkerk al snel tegen een achterstand op te boksen. Nieuwerkerk kon in de eerste helft aanvallend weinig brengen. De twee aanvallers t.w. Shayron Curiel en Remco Langerveld kregen nauwelijks ondersteuning vanuit het middenveld en stonden vaak tegenover twee of drie tegenstanders. De defensief ingestelde Amersfoortse tegenstander vond dit al lang best en hield zo makkelijk stand. Verder dan wat plaagstootjes kwam de formatie van trainer Omar Khan dan ook niet. Hoogland dat loerde op de counter zag in de 17e minuut een kans voorbij gaan door prima ingrijpen van doelman Michele van der Eijk. De doelman had in de 36e minuut geluk dat een harde inzet van de kant van de thuisclub tegen de paal belandde. In de slotfase van de eerste helft kwam Remco Langerveld aan de linkerkant eindelijk een keer goed door, maar zijn inzet werd door de Hoogland doelman tot corner verwerkt. Na rust paste trainer Omar Khan in de 52e minuut een dubbele wissel toe en dat effect. Kevin Kamerbeek en Gregory Gyebi maakten plaats voor Davi Lizardo en Daniel da Cruz. Nieuwerkerk zette nu druk naar voren en nam het heft volledig in handen. Treffers leverden dit niet op ondanks de prima aanvallen en goede scoringskansen voor ondermeer Daniel da Cruz, Remco Langerveld en Donny van der Dussen. Ook een vrije trap van Shayron Curiel in de 75e minuut werd door de Hoogland doelman ten koste van een hoekschop uit zijn doel geranseld. Een minuut later stond Shayron Curiel, die niet goed in de wedstrijd zat, aan de basis voor de 2-0. Zijn mislukte actie werd de inleiding voor een snelle counter over links, precies waarop de thuisclub vanaf het eerste moment op loerde. In de 78e minuut had Nieuwerkerk eindelijk dan succes. Remco Langerveld bracht met een gericht schot de aansluittreffer op het bord. Opnieuw ging Nieuwerkerk op jacht naar de gelijkmaker. Wel zonder de moegestreden Remco Langerveld. Bilal Ouahabi kwam het in de 81e minuut aflossen. De thuisclub bracht de zege vijf minuten voor tijd in veilige haven. Opnieuw sloeg Hoogland na een mislukte actie van Shayron Curiel in de omschakeling toe. Bart Slob illustreerde in blessuretijd nog een keer de scorende onmacht van Nieuwerkerk vandaag door bij een vloeiende aanval de bal vlak voor doel volledig te missen.

Opstelling: Michele van der Eijk - Kevin Kamerbeek (52. Davi Lizardo) - Mike van de Ruit - Gregory Gyebi (52. Daniel da Cruz) - Jefffrey Schenk - Bart Slob - Donny van der Dussen - Ryan Santos - Jordan Kroon - Shayron Curiel - Remco Langerveld (81. Bilal Ouahabi)

Foto: Corinne Verkuil