Clicky

Hulpcoach Jan de Bel lid van verdienste bij CKV Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Zaterdag 25 november heeft CKV voorzitter Alfred Huijser namens het bestuur Jan de Bel in het zonnetje gezet. Na 50 jaar lidmaatschap is De Bel lid benoemd tot lid van verdienste van CKV Nieuwerkerk.

Kort voor de hoofdklasse wedstrijd Nieuwerkerk 1 - Dalto 1 nam Huijser de microfoon sprak hij het publiek toe vanaf de middencirkel. Hij riep al snel de hulpcoach van de selectie van CKV Nieuwerkerk naar voren toe: Jan de Bel!

Huijser roemde Jan de Bel om zijn inzet als hulpcoach al vele jaren. Jan is al vijftig jaar lid van CKV Nieuwerkerk en liep in 1965 al rond op het complex op de Beatrixstraat. Daar woonde Jan destijds vlakbij. Bij zijn eerste korfbalwedstrijd heeft Jan gelijk gescoord (wel in de verkeerde korf, maar dat mocht de pret niet drukken). Jan werd later hulpcoach van Nieuwerkerk 1.

In al die jaren heeft hij heel veel hoofdcoaches voorbij zien komen. Altijd zat Jan trouw op de bank de scores bij te houden in zijn eigen schriftje. En elke coach krijgt altijd voor de wedstrijd een klein papiertje waarop Jan de eindstand van de wedstrijd voorspelt. Die uitslag heeft hij in al die jaren 1 keer goed gehad, maar vaak zat hij er ook dichtbij.

CKV Nieuwerkerk speelt nu met haar vlaggenschip in de Hoofdklasse. Een bijzondere mijlpaal voor de club. Daar staat de selectie mede door de inzet van hulpcoach Jan de Bel. Dat heeft het bestuur van CKV Nieuwerkerk doen besluiten om Jan een bijzonder lid van de club te maken, namelijk lid van verdienste!

Na het applaus van het publiek ontving Jan de Bel een oorkonde en een mooie foto-collage.

CKV Nieuwerkerk feliciteert haar bijzondere lid natuurlijk van harte met deze mooie benoeming!