Clicky

Overtuigende winst voor de heren van VCNesselande, dames kunnen goede reeks niet vervolgen

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van VCNesselande zaterdag in eigen huis tegen Volley Tilburg die met vijf voorsprong op de ranglijst staan. De dames konden bij NVC de lijn van het winnen zaterdag niet vervolgen.

HEREN:
Zevenhuizen - De heren van CAS CRM/ZVH speelden zaterdag in eigen huis tegen Volley Tilburg die met vijf voorsprong op de ranglijst staan. In deze laatste thuiswedstrijd van 2017 wilden de Zevenhuizense spelers voor eigen publiek vlammen en dat werd uit gedaan. Via de setstanden 27-25, 25-15 en 25-16 werd sterke 3-0 overwinning geboekt en een plaatsje op de ranglijst stijgen.

Trainer/coach Kristian van de Wel kon niet beschikken over Max van Mullem, vanwege een knieblessure en zoals het ernaar uit ziet zal dat lange tijd duren. Op zijn plaats in de basis werd Max Nieuwstad ingezet. Samen met Timothy Scheffers, Chris van Mullem, Jan-Jaap van Schuylenburg, Benjamin Parkinson, Thomas van Rij en libero Mika Prins stonden zij binnen de lijnen. De Zevenhuizense heren speelden vanaf het eerste fluitsignaal scherp en namen het initiatief. Er werd een puntje voorsprong genomen en deze wisten zij gedurende de gehele set vast te houden. Vooral met hun service kon CAS CRM de heren van Tilburg

Onder druk zetten. Coach Kristian van der Wel had een goede hand van wisselen. Bij 19-19 kwam Tristan Keijzer aan de opslag en wist gelijk een punt te scoren waardoor Nesselande naar 21-19 uitliep. Coach Appie Krijnsen van Tilburg nam zijn laatste time-out bij 24-22 en kon zijn team weer langszij laten komen (25-25). CAS CRM verslapte niet en terugkomen en met een sterk kill blok van Jan-Jaap van Schuylenburg werd deze set met 27-25 in het voordeel van Zevenhuizen afgesloten. CAS CRM wist deze goede lijn vast te houden in de tweede set door met hun service Tilburg onder druk te zetten. Ook konden de Zevenhuizenaren de vaak lange rally’s winnend afsluiten. Blokkerend wist Benjamin Parkinson de Tilburg aanvallen te keren of te verzwakken. Aanvallend zorgden Thomas van Rij en Chris van Mullem voor de broodnodige punten in de eindfase kon Jan-Jaap van Schuylenburg met zijn harde smash de set met 25-15 binnen halen.

Waar de Zevenhuizense heren wel eens met het wedstrijdritme stokte, gebeurde dit in de derde set niet. Tot de tien punten hielden de beide teams elkaar goed in evenwicht, maar nadat Max Nieuwstad bij 13-10 aan serve kwam werd een fors gat geslagen. Wat de coach van Tilburg ook probeerde een wissel, een time-out CAS CRM bleef scoren en Tilburg kon de dit opmars van Nesselande pas bij 20-11 stuiten. Bij 23-14 bracht coach Kristian van der Wel, Bram Wiltenburg aan de opslag lijn voor Timothy Scheffers en Bram kon met zijn serve het matchpunt op de borden krijgen. Tilburg gaf zich nog niet gewonnen en Chris van Mullem kon bij 25-16 dit punt verzilveren. Hiermee CAS CRM aan de verdiende drie punten helpen.

Voor CAS CRM staat de laatste wedstrijd van dit jaar aanstaande zaterdag op het programma. Dan gaan de heren naar Sliedrecht toe om het om 19.30 uur op te nemen tegen de koploper van de Topdivisie Sliedrecht Sport. Dit zal een zware opgave worden om punten mee naar huis te nemen, maar als de heren het goede spel van deze wedstrijd kunnen vervolgen kan er van alles gebeuren.

Opstelling:
CAS CRM ZVH: 
Timothy Scheffers (3)(Bram van Wiltenburg (1)), Benjamin Parkinson (10), Chris van Mullem (13), Max Nieuwstad (10), Jan-Jaap van Schuylenburg (8) (Tristan Keijzer (1)), Thomas van Rij (8), Mika Prins (L)
Volley Tilburg: Sjors den Dubbelden (9), Tim Zwaan (3), David Azantinlow (9), Frank Compagne (1)(Lucas Vermeulen), Martijn van Eerd (11), Gijs Moonen (4), Roland Lucassen (L)

DAMES:
Nieuwegein - Bij NVC konden de dames van Nesselande de lijn van het winnen zaterdag niet vervolgen. Nesselande moest met één punt genoegen, daar NVC via de setstanden 25-19, 25-12, 17-25 en 25-17 met 3-1 wisten te winnen.

Trainer/coach William Klaver stelde de volgende basis in het veld: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen onwennig aan de eerste set en kwamen al snel op achterstand. De lengte van de NVC dames en hun blok was voor de Zevenhuizense dames een groot obstakel. Bovendien wisten de gastvrouwen met hun service Nesselande onder druk te zetten. Bij 13-7 voerde coach William Klaver zijn bekende dubbele wissel uit Kris Raaijmakers en Romy de Gier kwamen binnen de lijnen voor Chiara Broek en Vera Bruggeman. Dit had effect en Nesselande kon nu goed bij blijven, echter de achterstand was te groot om die in te halen en NVC haalde deze set met 25-19 binnen. In de tweede set waren de dames van Nesselande van slag. Niets lukte en wanneer de pass goed was, werd er slordig omgegaan met de aanval. Hierdoor wist NVC een gemakkelijke 25-12 setwinst behalen.

In de derde set stond de basis weer in het veld met Enine Legierse voor Alaska Zwaanswijk. Nesselande wist vanaf het begin NVC onder druk te zetten en een lichte voorsprong nemen. NVC gaf zich niet gewonnen en bleef Nesselande bestoken met een strakke service. Enine Legierse wist met haar constante pass achterin bij Nesselande overeind te blijven. Vanaf 8-11 wisten Chiara Broek en Marleen van Vliet met hun service het verschil te maken en Nesselande naar 10-23 brengen. Dit werd niet meer uit handen gegeven en met 17-25 werd deze set winnend afgesloten.  De vierde set werd aan Zevenhuizense kant hoopvol gestart, maar NVC boorde dit direct in en kon weer in hun spel komen en zorgde ervoor dat de Zevenhuizense dames niet in hun spel kwamen. Wat coach William Klaver ook probeerde niets hielp en moest toezien dat NVC ook deze set won nu met 25-17.

Voor de dames van Nesselande spelen komende zaterdag weer in Swanla om 16.15 uur nemen ze het dan op tegen Majella uit Utrecht, de nummer negen van de derde divisie.

Foto: André Dirks

Beluister hier het interview in het sportprogramma IJsselsport over deze wedstrijd met de persvoorlichter van VC Nesselande Steef van Duin: