Clicky

Wijkwinkel Schollevaar viert Kerst met de wijk.

Copyright Omroep Zuidplas

Kerst is de tijd van gezelligheid en ontmoeting. Daarom is wijkwinkel Schollevaar op Tweede Kerstdag (dinsdag 26 december) voor u geopend van 11.00 tot 14.00 uur. 

U bent van harte welkom bij de kerstbrunch voor een kop soep, luxe belegde broodjes en een kopje koffie met een sneetje kerstbrood. Een mooie gelegenheid om gezellig een praatje te maken met medewijkbewoners. Voor de kinderen zijn er leuke bordspelen. Jong en oud, iedereen is van harte welkom! Komt u ook langs? Het is helemaal gratis. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Wim Both, 06-14858241.

De Wijkwinkel Schollevaar is een samenwerkingsverband van de Gemeente Capelle, woningcoöperatie Havensteder en de Ontmoetingskerk uit de wijk. Tijdens het bestaan van de Wijkwinkel Schollevaar, ziet men het aantal klanten en hulpvragen ieder jaar groeien. Het werk bestaat uit het invullen van (belasting) formulieren, het helpen en voorbereiden van schuldhulpverleningstrajecten, financiële zaken en het geven van informatie.

Vaak wordt op afspraak gewerkt, maar wijkbewoners kunnen ook ’zomaar‘ binnenlopen. Als er tijd is, wordt de vraag direct beantwoord of wordt de klant direct geholpen. Per dagdeel zijn drie tot vier vrijwilligers aanwezig, die het werk als team verdelen en verzorgen. Per team is er altijd iemand aanwezig met veel ervaring.

Door het jaar heen worden bijeenkomsten georganiseerd voor de ongeveer vijfendertig vrijwilligers, waardoor zij de kans krijgen hun kennis te vergroten wat betreft de aspecten die spelen in de wijkwinkel. In de Wijkwinkel Schollevaar worden ook diverse andere activiteiten georganiseerd.

De wijkwinkel is gevestigd in de Scholver, Picassopassage 33 in Capelle a/d IJssel, tegenover het station.