Clicky

Slechts één set voor de VCNesselande heren, dames winnen in Swanla

Copyright Omroep Zuidplas

De heren van VCNesselande speelden afgelopen zaterdag in en tegen Sliedrecht. De dames vanNesselande wonnen in een moeizame strijd van Majella.

HEREN:
Sliedrecht - De heren van CAS CRM/ZVH gingen zaterdag naar Sliedrecht om het op te nemen tegen de ongeslagen koploper Sliedrecht Sport in een aantrekkelijk duel wisten de Zevenhuizense spelers er een set uit te slepen en moesten zij de overwinning aan de gastheren laten. Via de setstanden 25-17, 23-25, 25-13 en 25-19 werd de 3-1 een feit.

Trainer/coach Kristian van de Wel bracht de volgende basis in het veld: Max Nieuwstad, Timothy Scheffers, Tristan Keijzer, Jan-Jaap van Schuylenburg, Ludrich Inocente, Thomas van Rij en libero Mika Prins. De Zevenhuizense heren wisten Sliedrecht tot 8-8 bij te houden, daarna namen de gastheren meer afstand. Bij 18-13 kwam Chris van Mullem voor Tristan Keijzer binnen de lijnen. Dit had niet het gewenste effect en Sliedrecht denderde door naar een 25-17 setwinst. In de tweede set bleef de opstelling staan en kon CAS CRM goed volgen. Bij 13-8 wisselde coach Kristian van der Wel van spelverdeler en bracht Bram Wiltenburg voor Timothy Scheffers binnen de lijnen. Langzaam maar zeker wist CAS CRM langszij te komen. Waarbij de service een belangrijk wapen bleek te zijn om Sliedrecht onder druk te zetten. In de eindfase kon deze voorsprong vastgehouden worden en werd het eerste setpoint gelijk verzilverd met een 23-25 setwinst.

Sliedrecht Sport was gelijk gewaarschuwd en ging een tandje sneller spelen in de derde set. Wat coach Kristian van der Wel ook probeerde in deze set, niets hielp. Tristan Keijzer kwam er weer in en op het eind nam Timothy Scheffers het spelverdelen weer over. Nesselande bleef achter de feiten aan lopen en Sliedrecht sloot deze set met 25-13 af. In de vierde set kon CAS CRM de schade beperkt houden. Bij 8-7 kwam Ludrich Inocente weer in het veld voor Jan-Jaap van Schuylenburg, maar Sliedrecht was niet te stoppen. De gastheren lieten zien wat hun aspiratie is voor dit seizoen en zij zijn goed op weg om kampioen te worden. Met 25-19 werd deze set afgesloten en kon Sliedrecht Sport hun ongeslagen status behouden.

Voor de heren van CAS CRM staan nu een aantal vrije dagen op het programma en spelen zij in de eerste week van januari hun volgende competitiewedstrijd. Zaterdag 6 januari 2018 spelen de heren thuis op een ongewoon tijdstip 14.00 uur tegen het team van MKB Accountants/VCV uit Veenendaal. Dit team staat slechts twee punten voor op de ranglijst en het zal een spannende strijd kunnen worden in Dorpshuis Swanla

Opstelling CAS CRM ZVH: Timothy Scheffers (Bram van Wiltenburg), Ludrich Inocente (Benjamin Parkinson), Tristan  Keijzer (Chris van Mullem), Max Nieuwstad, Jan-Jaap van Schuylenburg, Thomas van Rij, Mika Prins (L)

DAMES:
Zevenhuizen - De dames van Nesselande wisten in de wedstrijd tegen Majella zich weer te herstellen en een moeizame winst te bewerkstelligen. Via de setstanden 25-22, 24-26, 27-25 en 25-14 werd een 3-1 overwinning geboekt. Daarmee vier punten in eigen huis te houden.

Trainer/coach William Klaver beschikte over zijn gehele selectie en stelde de volgende basis binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Vera Bruggeman en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames begonnen sterk aan de eerste set en wisten een voorsprong op te bouwen door met een sterke service Majella onder druk te zetten. Na een time-out wist de coach van Majella haar team op het goede spoor te krijgen en konden zij tot 18-17 bij komen. In een spannende eindstrijd moest coach William Klaver bij 23-22 een time-out nemen en dat hielp na een sterke aanval van Vera Bruggeman kon uiteindelijk Alaska Zwaanswijk de beslissende klap geven en pakte Nesselande deze set met 25-22 in. Ook de tweede set gaf een zelfde beeld. Nesselande wist al snel op 7-3 te komen, maar Majella vocht terug en verdedigend konden zij de ballen van de vloer houden. Majella wist de rollen om te draaien en kreeg door hun aanval, die goed gebruik maakte van het Zevenhuizense blok de punten binnen. Majella liep daardoor uit naar 14-20. Met een sterke aanval van Kris Raaijmakers kon Nesselande tot 22-24 geraken. Bij deze stand bracht coach William Klaver, Michelle van der Knaap-Bijl aan de opslaglijn voor Margo de Wilde. Michelle tilde met haar service de stand naar 24-25. Maar een tactische service van set Majella zorgde ervoor dat deze set met 24-26 in hun handen kwam.

In de derde bleven de wissels Romy de Gier en Kris Raaijmakers binnen de lijnen staan en er ontspon een gelijk opgaande strijd, waarbij Majella wel Nesselande op twee punten voor bleef. Bij 17-22 kwamen Vera Bruggeman en Chiara Broek weer in het veld voor Romy de Gier en Kris Raaijmakers, dit had effect dat de side-out werd gewonnen door een sterke aanval van Marleen van Vliet en zij kon doorzetten en zo Nesselande naar 24-24 brengen. Majella gaf zich nog niet gewonnen en kwam weer op setpoint, maar met Mariëlle Gerritsen aan de opslaglijn wist Nesselande door twee aces een 27-25 setwinst te behalen. In de vierde set bleef Nesselande in de flow en kon vanaf het begin een voorsprong nemen. Majella kon nog tot vier punten naderen, maar met Marleen van Vliet aan de opslag werd deze voorsprong voor Nesselande vergroot verdubbeld naar 21-13. In deze fase van de set wist Nesselande het hoofd koel te houden en kon met een sterke service de set met 25-14 afsluiten.

De dames van Nesselande hebben nu een wedstrijd pauze tot 10 januari, dan spelen zij op woensdagavond om 20.45 uur in Schoonhoven tegen DOS, de hekkensluiter van de derde divisie.