Clicky

Geschiedenis Protestantse kerk in Nieuwerkerk vastgelegd

Copyright Omroep Zuidplas
De sluiting van de kerkgebouwen De Bron en het Ontmoetingscentrum in Nieuwerkerk a/d IJssel was voor velen emotioneel.
In de loop der jaren is er in beide gebouwen veel gebeurd: veel bijzondere kerkdiensten, bazaars, muzikale evenementen, huwelijken maar ook schoolexamens, judolessen, jeugdwerk. Teveel om op te noemen. Over die vele activiteiten is een hoop te vertellen.

Vanuit de werkgroep communicatie van de Protestantse kerk in Nieuwerkerk ontstond het idee om een herdenkingsboek te maken over de twee kerkgebouwen met niet alleen een historisch verhaal maar ook met interviews van een groot aantal gebruikers, gelardeerd met een groot aantal historische)foto's.

Dankzij een groot aantal sponsors is het boek uiteindelijk een luxe uitgave geworden met een harde kaft, geheel full color gedrukt met 128 pagina's. Verkrijgbaar vanaf de opening van de Ringvaartkerk op 20 januari 2018.