Clicky

Columnist Peter de Mooij overleden

Copyright Omroep Zuidplas

Vandaag, 10 januari 2018, om 13.50 is Peter de Mooij op de leeftijd van 56 jaar overleden. Peter was sinds lange tijd een zeer gewaardeerd columnist voor omroep Zuidplas en met name voor het programma Gospelsound

Voor Peter was het christelijk geloof onlosmakelijk verbonden met humor. Voeg daarbij zijn nuchtere kijk op het leven en de ras columnist was geboren.  Zolang hij kon schreef hij op zijn facebook pagina over zijn stervensproces en deed dat op indringende wijze. Zo schreef hij: “Blijft een gemis dat er geen handleiding bestaat betreffende “overlijden.” Goed, er bestaan boeken door de mensen geschreven die zeggen te zijn overleden en hoe dat dan ongeveer gaat. Maar het blijft voor de persoon in kwestie die over de muur van het tijdelijke heen moet, afwachten.

Goed, Christus weet het en heeft het doorstaan, de dood zowel de opstanding, maar Hij zwijgt over het proces als zodanig in alle talen. Gelijk heeft Hij, want op elk antwoord, komen meest nog meer vragen terug. Als ik mijn persoonlijk sterf proces een naam mag geven, dan komt: vermoeidheid bij mij het dichtste bij. Steeds iets meer moe, tot je het bed niet meer uit kan, tot je niet meer zelfstandig kunt plassen of drinken en eten en uiteindelijk te moe om adem te halen. De interne batterij van het lichaam is leeg. Volkomen leeg.”

Veel van zijn columns kunt u nog vinden op de site van omroep Zuidplas en op: http://geestelijkemomenten.blogspot.nl/

Peter de Mooij werd slechts 56 jaar groeide op in een volksbuurt in Gouda. Was al op vroege leeftijd met ziekte bekend en verhuisde later naar de Molenwaard. Peter was naast columnist natuurliefhebber, fotograaf, uitsmijter, bezorger en schreef verschillende boeiende boekjes met veel zeggende titels als “De dans van de grote zilverreiger”, “’T Is me wat Mooijs” en “Van Bodybuilder tot Christen”.

De redactie kerken wenst zijn vrouw, nabestaanden en zijn velen vrienden alle kracht toe om dit verlies te kunnen dragen.