Clicky

Nieuwe Sportstichting Zuidplas

Copyright Omroep Zuidplas

Het college heeft ingestemd om een deel van de gemeentelijke sporttaken per 1 januari 2018 onder te gaan brengen bij de nieuwe Sportstichting Zuidplas, nu nog Stichting Polderbad.

Eerder is hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend door wethouder Rik van Woudenberg en voorzitter Roelof Oldenburger. Naast het beheer en exploitatie van de gemeentelijke binnensportvoorzieningen wordt de sportstichting ook verantwoordelijk voor sportstimulering. De huidige taken van Sport & Bewegen Zuidplas inclusief de personeelsformatie gaan over naar de nieuwe Sportstichting. Met de Sportstichting Zuidplas zal de gemeente een 4 jarige subsidieovereenkomst volgens de Beleidsgestuurde Contract Financiering (BCF) afsluiten. Nadere berichtgeving volgt over een officieel startmoment.