Clicky

Waddinxveen weer schoon na opruimactie vuurwerk en kerstbomen

Copyright Omroep Zuidplas

Op nieuwjaarsdag zamelden medewerkers van de gemeente Waddinxveen het vuurwerkafval in. In totaal is 35 m³ (11.000 kg) afval afgevoerd. De kerstboominzameling heeft 3.100 kerstbomen opgeleverd. De totale schade tijdens de jaarwisseling bedraagt € 8.600.

Al het vuurwerkafval dat door bewoners was opgeruimd in de speciale afvalzakken, is op 1 januari door de gemeente opgehaald. Dit laat een mooie samenwerking zien tussen bewoners en gemeente! In totaal is 35 m³ (11.000 kg) afval afgevoerd.

Aan het einde van de kerstvakantie hebben kinderen ruim 3.100 kerstbomen verkocht aan de gemeente. Deze bomen worden gerecycled tot compost of als houtsnippers op natuurpaden gebruikt.

De schade tijdens de jaarwisseling bedraagt € 8.600. Vooral vuurwerkschade aan straatkolken, afvalbakken, speeltoestellen en verkeersborden loopt aardig in de papieren. Reparatie of vervanging van de vernielde zaken is voor een deel al uitgevoerd of zal de komende maand worden gedaan. Extra inzet van veegwagens zorgt er de komende week voor dat Waddinxveen er weer netjes bij ligt.