Clicky

Omroep Zuidplas aanwezig bij 'Samen eten smaakt beter' maaltijd Parento in Nieuwerkerk

Copyright Omroep Zuidplas

Samen eten is leuker, samen eten smaakt beter, samen eten geeft ruimte voor een praatje, samen eten en leer elkaar kennen in Nieuwerkerk aan den IJssel.

26 Personen die in het huis Dianthus wonen en mensen van er buiten vormde een gezellige mix bij de maaltijd die ook hier door vrijwilligers wordt verzorgd. Onder hen ook enkele die vanaf het begin al komen. Een gezellig geroezemoes klonk al die tijd door de zaal en er werd overduidelijk genoten.

En ook nu het verhaal van het boterhammetje thuis dat zo gedachteloos opgegeten wordt, maar met 10 mensen erbij is het gezelliger en smaakt het lekkerder. En met 20 erbij nog beter.

Je hebt dit nodig om een breek te hebben vertelde een ander. De aanwezige professional nuanceert dit: Er zijn meer mensen die nodig hebben en waar we als Thuiszorg als 1e binnenkomen, maar die hun deur niet uitgaan. Waarmee aangegeven is dat het heus geen gemakkelijk onderwerp is. Aan de andere kant is het een bevestiging van wat mensen gisteren in Zevenhuizen ook al uitspraken.

Je kan je dan afvragen wat het verschil maakt. En als je die vraag voorlegt aan enkele deelnemers komt het antwoord: je verleden speelt een rol of je vrij bent om te gaan of thuis blijft zitten.

Het gezelschap was gemêleerd. Nieuwerkerkers, en ook ras echte die vertrokken waren en teruggekomen. En import. Sommigen al lang in Nieuwerkerk anderen korter zoals de mevrouw uit Purmerend die zich evenzo goed hier thuis voelt. Het dorpse is eraf zei een van de dames.

Waar iedereen vol lof over is dat is over de vrijwilligsters die dit iedere keer maar weer organiseren. Het is niet de bedoeling om hier zorginstellingen de maat te nemen maar een feit is dat ik geen onvertogen woord over de organiserende partij heb gehoord. Integendeel.

Al met al kan je alleen maar vaststellen dat deze activiteit ook hier weer zijn nut en waarde bewijst. Wordt vervolgd.