Clicky

Jan Hordijk (VVD) en Johan Helmer (PvdA/GroenLinks) over woonrapport Questan

Copyright Omroep Zuidplas

Afgelopen week bereikte ons het nieuws dat de gemeente het woonrapport van Questan een dag na de besluitvorming heeft verstuurd. Hierop nodigde Omroep Zuidplas VVD wethouder Jan Hordijk en PvdA/GroenLinks fractievoorzitter Johan Helmer uit in de studio.

Het rapport betrof een advies omtrent nieuwbouw in de gemeente Zuidplas. Het belangrijkste advies uit het rapport: Niet meer dan 2150 woningen bouwen. Mocht dit wel gebeuren dan zou dat leiden tot prijsdemping en langere verkooptijden, vrij vertaald betekend dit leegstand in de huidige Zuidplas dorpen, alsdus het rapport.(tekst gaat verder onder de foto)

Beluister hier het interview over dit onderwerp in de studio van Omroep Zuidplas met VVD wethouder Jan Hordijk(links op de foto's) en PvdA/GroenLinks fractievoorzitter Johan Helmer(rechts op de foto's):